Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
19.12.2014, 14:30

Grujičić i Milosavljević dobili podršku

č: | fb:

Upravni odbor Valjevske bolnice, sa jednim uzdržanim glasom, izabrao je hirurga dr Dobrivoja Grujičića za direktora, a dr Zorana Milosavljevića, specijalistu ORL, za njegovog zamenika. Na konkursu je bilo više kandidata, među njima i endokrinolog Doma zdravlja iz Obrenovca, a u užem izboru našla su se po dva za obe funkcije.

Višemesečna „zabava“, uz licitiranje imenima mogućih kandidata, okončana je mirnije no što se pretpostavljalo. Tim pre što joj je prethodio sukob dr Grujičića, koji je u statusu vd direktora bio mimo svih propisa duže od godinu dana, i njegovog vd zamenika i partijskog neistomišljenika, ortopeda dr Vladimira Srećkovića. Sukob je kulminirao pismom grupe načelnika i šefova odeljenja ministru zdravlja sa zahtevom da se dr Grujičić smeni zbog lošeg rada i nesposobnosti da vodi ozbiljnu ustanovu poput Valjevske bolnice. VD direktor je u medijskim nstupima objašnjavao kako je sa vd zamenikom loše sarađivao „od prvog dana“, te da je dr Srećković zloupotrebljavao funkciju baveći se i pojedinim kadrovskim rešenjima za šta nije bio ovlašćen.

Očito je da je politika ponovo odigrala presudnu ulogu. Dr Grujičića je, pretpostavljamo, kao i u unutarstranačkim obračunima među naprednjacima, podržao Darko Glišić, predsednik Ubske opštine i vodeći čovek SNS u Kolubarskom okrugu. To je bilo jasno i mogućim pretendentima „na presto“, koji, uprkos najavama, makar i zbog ćeifa, nisu ni konkurisali.

Dr Dobrivije Grujičić

Dr Dobrivije Grujičić (Foto: fgh)

Sada će biti zanimljivo videti da li će doći do smena u „načelničkom koru“, posebno među potpisnicima pisma ministru dr Zlatiboru Lončaru, ako se zna da je neke od njih postavljao dr Srećković, bez saglasnosti dr Grujičića, u vremenu zajedničkog vd stanja. Moguće je, međutim, da posebnog talasanja i ne bude jer je dr Grujičić poznat po tome da ne ruši mostove za sobom, teda je sa svima lepao, a sa malo kime i iskreno.

Zanimljivo je i to da, koliko nam je znano, zakonske uslove za izbor ispunjava dr Milosavljević kao višegodišnji načelnik ORL službe, a potom i načelnik Sektora za dijagnostičko-polikliničke delatnosti, što se ne bi moglo reći i za dr Grujičića. Taj „feler“ u njegovoj biografiji ne može da anulira ni direktorski vd staž.

Kako bilo, za očekivati je da se popravi stanje u Bolnici, prvenstveno na planu međuljudskih odnosa, dodatno narušeno trkom za direktorsku fotelju,  s obzirom na to da ima odeljenja na kojima se ne zna ni to ko će kome svakog jutra eventualno „nazvati Boga“.

Konačno, red bi bio da promene budu obznanjene i na web sajtu Valjevske bolnice. Možda se čeka formalna saglasnost ministra zdravlja.

 

 

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 5 sati 11 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 12 sati 8 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 12 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara