Polaganje zakletve (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Polaganje zakletve (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
20.12.2014, 13:19

Draganić: Srbija je iznad svih motiva i interesa

č: | fb:

U valjevskoj kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" danas su zakletvu položili vojnici najmlađe klase Vojske Srbije, njih 129 koji vojni rok služe dobrovoljno, kao i 14 devojaka od kojih tri profesionalno rade u VS.

Obraćajući se vojnicima, njihovoj rodbini i gostima, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Jovica Draganić istakao je da je Srbija iznad svih motiva i interesa. 

"Srbija je iznad svih motiva i interesa, a njena čast i dobrobit najviša svetinja. Tradicija nam daje stabilnost, praćenje modernih tokova čini nas ozbiljnom oružanom snagom na koju Srbija može da se osloni u svakom trenutku", kazao je Draganić.

"Ostali smo dosledna i nepokolebljiva veza Vojske Srbije i naroda, što smo pokazali kad god je bilo neophodno - rešavanje vodosnabdevanja u zapadnoj Srbiji, spasavanje zavejanih u snežnoj koloni u Vojvodini, pomoć poplavljenim područjima", dodao je zamenik načelnika GŠ VS.

On je ocenio da stalni interes mladih za dobrovoljno služenje vojnog roka "pokazuje da mladi nisu zaboravili tradiciju", a za najvrednije je obećao da će "biti mesta u Vojsci Srbije". 

General-potpukovnik Draganić rekao je danas mladim vojnicima kako je Srbija slobodoljubiva zemlja i pozvao ih da je budu dostojni.

"Radite pošteno i čiste savesti, stičite znanja, stvarajte porodice i zapitajte se šta vi možete da učinite za otadžbinu", poručio je načelnika Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Jovica Draganić na polaganju zakletve u Valjevu.

 

Aktuelno

Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
Zbog ulaganja u Privrednu zonu Pre 14 minuta

Prvi rebalans budžeta već na početku godine

Prvim rebalansom budžeta Valjeva za 2023. godinu gradska kasa biće "teža" za 326,6 miliona dinara. Novac je neophodan za ulaganje u Privrednu zonu. Korekcija gradske kase rađena je i u februaru...

Prizanje za Mionicu (foto: www.mionica.rs)
U 2022. godini Pre 13 minuta

Priznanje Mionici za unapređenje e-Uprave

Opština Mionica jedna je od najuspešnijih lokalnih samouprava prema ostvarenim rezultatima na polju razvoja eUprve u lokalnoj zajednici u 2022. godini.

Karikatura za Makija (1999.) (foto: Dušan Arsenić)
Ars Vivendi Pre 22 sati 27 minuta

Maki

"Sloboda čoveka nije u tome da može činiti sve što želi, nego u tome da ne mora činiti ono što ne želi",  Žan Žak Ruso.   Znao sam da je teško bolestan, ali, znajući ga, mislio sam – boriće...  · 6 komentara