Sedište Kolubarskog okruga (foto: Đorđe Đoković)
Sedište Kolubarskog okruga (foto: Đorđe Đoković)
22.12.2014, 08:32

U podne protest pred Školskom upravom

č: | fb:

Valjevska podružnica Unije prosvetnih radnika Srbije organizuje danas u podne protest pred zgradom Školske uprave za Kolubarski i Mačvanski okrug, potvrdila je Kolubarskim.rs predsednica Vesna Andrić.

„Protest će trajati 45 minuta. Nije isključeno da će ’gromoglasnu tišinu’ prekinuti neko od kolega, koji će želeti da se obrati javnosti“, kazala je Andrić. Dodala je da će biti i škola u kojima će nastava biti obustavljena, dok će u ostalima časovi biti skraćeni na 30 minuta kako se već danima štrajkuje „u zakonskim okvirima“.

Tačan broj škola u kojima se neće raditi, odnosno u kojima će časovi trajati pola sata, Andrić nije mogla da precizira. „Jedino je izvesno da se u Poljoprivrednoj školi ne štrajkuje, kolege nas nisu podržale ni u jednoj akciji do sada, pa su isključene iz Unije sindikata prosvetnih radnika“, rekla je Andrić.

Ona je precizirala da je prosvetne radnike dodatno iritiralo to što novi kolektivni ugovor nije potpisan iako su detalji bili dogovoreni sa resornim ministrom Srđanom Verbićem. Na počecima protesta i pregovora u Minstarstvu prosvete Srbije zaposleni u školama tražili su da budu izuzeti od smanjenja plata za deset odsto, što je odbijeno, da se donese novi kolektivni ugovor i da se uvedu platni razredi.

„Ništa od toga još nije urađeno, očito nismo dovoljno bitni“, rekla je Kolubarskim.rs predsednica Valjevskog odbora Unije prosvetnih radnika Vesna Andrić, učiteljica u OŠ „Nada Purić“.

Aktuelno

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 58 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 22 sati 27 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...