Sedište Kolubarskog okruga (foto: Đorđe Đoković)
Sedište Kolubarskog okruga (foto: Đorđe Đoković)
22.12.2014, 08:32

U podne protest pred Školskom upravom

č: | fb:

Valjevska podružnica Unije prosvetnih radnika Srbije organizuje danas u podne protest pred zgradom Školske uprave za Kolubarski i Mačvanski okrug, potvrdila je Kolubarskim.rs predsednica Vesna Andrić.

„Protest će trajati 45 minuta. Nije isključeno da će ’gromoglasnu tišinu’ prekinuti neko od kolega, koji će želeti da se obrati javnosti“, kazala je Andrić. Dodala je da će biti i škola u kojima će nastava biti obustavljena, dok će u ostalima časovi biti skraćeni na 30 minuta kako se već danima štrajkuje „u zakonskim okvirima“.

Tačan broj škola u kojima se neće raditi, odnosno u kojima će časovi trajati pola sata, Andrić nije mogla da precizira. „Jedino je izvesno da se u Poljoprivrednoj školi ne štrajkuje, kolege nas nisu podržale ni u jednoj akciji do sada, pa su isključene iz Unije sindikata prosvetnih radnika“, rekla je Andrić.

Ona je precizirala da je prosvetne radnike dodatno iritiralo to što novi kolektivni ugovor nije potpisan iako su detalji bili dogovoreni sa resornim ministrom Srđanom Verbićem. Na počecima protesta i pregovora u Minstarstvu prosvete Srbije zaposleni u školama tražili su da budu izuzeti od smanjenja plata za deset odsto, što je odbijeno, da se donese novi kolektivni ugovor i da se uvedu platni razredi.

„Ništa od toga još nije urađeno, očito nismo dovoljno bitni“, rekla je Kolubarskim.rs predsednica Valjevskog odbora Unije prosvetnih radnika Vesna Andrić, učiteljica u OŠ „Nada Purić“.

Aktuelno

Karikatura za Makija (1999.) (foto: Dušan Arsenić)
Ars Vivendi Pre 20 sati 31 minuta

Maki

"Sloboda čoveka nije u tome da može činiti sve što želi, nego u tome da ne mora činiti ono što ne želi",  Žan Žak Ruso.   Znao sam da je teško bolestan, ali, znajući ga, mislio sam – boriće...  · 6 komentara

Socijalistička partija Srbije (foto: Đorđe Đoković)
Skretanje pažnje dok se završavaju krupni državni poslovi Pre 19 sati 29 minuta

SPS: Otadžbina se brani slobodom!

Gradski odbor SPS najsnažnije stoji iza predsednika SPS-a Ivice Dačića u svim istupanjima kojima se čuva i štiti sloboda, nezavisnost i teritorijalna celovitost Srbije, navidi se u saopštenju za...  · 14 komentara

Privredna zona (foto: Kolubarske.rs)
Valjevo se zadužuje za 155 miliona dinara Pre 22 sati 29 minuta

Investitori strani, a finansijeri domaći

Da bi nemačkim investitorima obezbedili infrastrukturu grad Valjevo će se kreditno zadužiti 155 miliona dinara. Pre dve godine tim investitorima je poklonjeno preko 24 hektara zemlje koju su...  · 10 komentara