Mihailo Milutinović (foto: Đorđe Đoković)
Mihailo Milutinović (foto: Đorđe Đoković)
30.05.2014, 13:47

SNS protiv povećanja cena

č: | fb:

Srpska napredna stranka je protiv povećanja cena komunalnih usluga, jer se javna preduzeća ponašaju nedomaćinski, a onda od građana očekuju da nadomeste njihove gubitke, čulo se na konferenciji za novinare SNS.

- Srpska napredna stranka  ne može prihvatiti ovakvo povećanje cena komunalnih usluga  u ovom trenutku, zato što se javna preduzeća pod ingerencijom grada godinama ponašaju bahato, nedomaćinski i neracionalno posluju – kazao je šef pravnog tima valjevskih naprednjaka Mihailo Milutinović.

On navodi primer Gradskog vodovoda koji ima konstantne gubitke u mreži i pita zašto  se uz rekonstrukciju ulica, poput Knez Mihailove, ne rekonstruiše i vodovodna mreža?  Naveo je i da su prošlogodišnji troškovi za angažovanje radnika na određeno  vreme u tom preduzeću porasli za 206 odsto.

- Vodovod je podneo zahtev za kredit  kako bi održao  likvidnost, iako je Vlada dala preporuku da se javna preduzeća ne zadužuju. I dok se to preduzeće zadužuje, sa druge strane novac stoji u gradskoj kasi, jer gradsko rukovodstvo ili ne zna ili ne želi da racionalno raspolaže novcem – kaže Milutinovič.

Šef pravnog tima valjevskih naprednjaka smatra da i Vidrak ne posluje  kako treba a održavanje zelenih površina ove godine je ocenio katastrofalnim. Milutinović je konstatovao da se u Poletu primenjuju dvostruki aršini u zapošljavanju direktora. Dok direktori SNS-a nakon smene, kako je rekao, idu na ulicu, u Poletu je zadržan svaki prethodni, tako da je trenutno zaposleno šest bivših direktora.

Rad javnih preduzeća mora da se profesionalizuje, u nadzorne odbore treba dovesti kompetentne ljude, koji za to moraju biti i nagrađeni. To je jedini put da javna preduzeća  racionalno i domaćinski posluju, poručio je Mihailo Milutinović.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 15 sati 38 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 3 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 11 sati 2 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...