Mihailo Milutinović (foto: Đorđe Đoković)
Mihailo Milutinović (foto: Đorđe Đoković)
30.05.2014, 13:47

SNS protiv povećanja cena

č: | fb:

Srpska napredna stranka je protiv povećanja cena komunalnih usluga, jer se javna preduzeća ponašaju nedomaćinski, a onda od građana očekuju da nadomeste njihove gubitke, čulo se na konferenciji za novinare SNS.

- Srpska napredna stranka  ne može prihvatiti ovakvo povećanje cena komunalnih usluga  u ovom trenutku, zato što se javna preduzeća pod ingerencijom grada godinama ponašaju bahato, nedomaćinski i neracionalno posluju – kazao je šef pravnog tima valjevskih naprednjaka Mihailo Milutinović.

On navodi primer Gradskog vodovoda koji ima konstantne gubitke u mreži i pita zašto  se uz rekonstrukciju ulica, poput Knez Mihailove, ne rekonstruiše i vodovodna mreža?  Naveo je i da su prošlogodišnji troškovi za angažovanje radnika na određeno  vreme u tom preduzeću porasli za 206 odsto.

- Vodovod je podneo zahtev za kredit  kako bi održao  likvidnost, iako je Vlada dala preporuku da se javna preduzeća ne zadužuju. I dok se to preduzeće zadužuje, sa druge strane novac stoji u gradskoj kasi, jer gradsko rukovodstvo ili ne zna ili ne želi da racionalno raspolaže novcem – kaže Milutinovič.

Šef pravnog tima valjevskih naprednjaka smatra da i Vidrak ne posluje  kako treba a održavanje zelenih površina ove godine je ocenio katastrofalnim. Milutinović je konstatovao da se u Poletu primenjuju dvostruki aršini u zapošljavanju direktora. Dok direktori SNS-a nakon smene, kako je rekao, idu na ulicu, u Poletu je zadržan svaki prethodni, tako da je trenutno zaposleno šest bivših direktora.

Rad javnih preduzeća mora da se profesionalizuje, u nadzorne odbore treba dovesti kompetentne ljude, koji za to moraju biti i nagrađeni. To je jedini put da javna preduzeća  racionalno i domaćinski posluju, poručio je Mihailo Milutinović.

Aktuelno

Tamara Jokić (foto: Đorđe Đoković)
Nakon Tešnjarskih Herceg Novi… Pre 18 sati 37 minuta

Sjajna Tamara Jokić preko celog sveta do Valjeva

"U Valjevu uvek imam tremu i određenu odgovornost. Kada uporedim sa svim skorašnjim nastupima kao što su Njujork, Lisabon, Beograd, Smederevo i tako dalje, u Valjevu uvek postoji dodatan osećaj...  · 7 komentara

Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Dogovoreno na sastanku sa premijerkom Pre 15 sati 18 minuta

Mionica dobija Centar za mlade

Mionica će dobiti savremeni Centar za mlade, prvi ovakvog tipa u ovom delu Srbije, dogovoreno je na radnom sastanku sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić u Omladinskom centru OPENS u...  · 1 komentar

Mountain Music Fest (foto: MMF)
Završen Mountain Music Fest Pre 16 sati 17 minuta

Trodnevni spoj muzike, avanture i planine

Sedmi Mountain Music Fest, koji je proteklog vikenda održan na Divčibarama, uprkos najavljenom lošem vremenu, okupio je preko 3000 ljubitelja planine i kvalitetne muzike.  · 1 komentar