Obdanište Zvončić (foto: Đorđe Đoković)
Obdanište Zvončić (foto: Đorđe Đoković)
05.01.2015, 12:59

Manje dece, manje vaspitača

č: | fb:

Gradska uprava, javna preduzeća i ustanove danas i sutra rade u uobičajenom režimu, dok će praznovati na Božić 7. januara. Predškolska ustanova „Milica Nožica” takođe, neće raditi na Božić, ali će u vrtićima, danas i sutra,  zbog manjeg broja dece raditi i manje vaspitača i medicinskih sestara.

Trenutno je u vrtićima  508 mališana, što je trećina od 1500 dece, koliko ih njčešće boravi u ustanovi,  tako da je danas angažovano 50 vaspitača i medicinskih sestara manje nego radnim danima ili kada se ne praznuje. Direktor Predškolske ustanove „Milica Nožica” Zlatomir Marković kaže da je to uobičajen režim rada za novogodišnje i božićne praznike. „Praksa je da kada u vrtićima ima manje dece, vaspitači i medicinske sestre koriste dane od godišnjeg odmora i to po ranije utvrđenom rasporedu. Tako je i za novogodišnje i božićne praznike, napravljen raspored po kome danas i sutra neće raditi njih 50-oro, a mališani će biti raspoređeni u nekoliko grupa”, objašnjava direktor i dodaje da se vodi računa o uzrastu dece kada se prave te „privremene” grupe. Marković navodi primer „Zvončića” u kome obično boravi 210 mališana, dok ih je danas došlo samo 80-oro, „jer su mnogi roditelji spojili praznike i svoje mališane nisu doveli u vrtić”.

Dom zdravlja i Valjevska bolnica takođe neće raditi 7. januara na Božić, ali će biti organizovana dežurstva. Osnivci i srednjoškolci su na raspustu do 20. januara.

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 2 sati

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...