Kaja Jovanović (foto: Đorđe Đoković)
Kaja Jovanović (foto: Đorđe Đoković)
30.01.2015, 14:48

Kaja Jovanović uskoro neće biti direktor

č: | fb:

Aktuelna v.d. direktor Centra za socijalni rad Kaja Jovanović neće biti na čelu te ustanove nakon sednice Skupštine grada, koja će biti održana krajem februara. Gradonačelni Stanko Terzić je najavio da će do tada odlučiti „da li ćemo izabrati jednog od šest kandidata koji ispunjava uslove ili ćemo predložiti novog direktora za vršioca dužnosti“. Terzić je podsetio da se na konkurs, koji je raspisan prošle jeseni, prijavilo devet kandidata, od kojih je šest ispunjavalo uslove. Upravni odbor Centra za socijalni rad predložio je dva kandidata, a stav gradskog rukovodstva je bio da Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja predloži sve koji ispunjavaju uslove, tako da je iz Valjeva otišao predlog sa šest kandidata. Ministarstvo je na to odgovorilo da lokalna samouprava treba da predloži samo jednog kandidata. „Trudićemo se da predložimo ličnost, koja ima stručni, profesionalni, moralni i lični integritet da vodi Centar za socijalni rad, važnu ustanovu. Ministarstvu ćemo do kraja februara poslati predlog ili za direktora ili za vršioca dužnosti“, kaže Terzić. Gradonačelnik nije govorio o mogućnosti da konkurs za izboir direktora Centra za socijalni rad bude ponovljen.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će gradsko rukovodstvo postaviti pitanje odgovornosti Kaje Jovanović, koja je trenutno v.d. direktora, a nekada je bila direktor Centra za socijalni rad, zbog čijeg propusta je račun Centra bio u blokadi pet meseci, a hranitelji bez novca i koja dve godine, bez ugovora, koristi stan, koji je u vlasništvu Centra za socijalni rad, Stanko Terzić kaže da to „nije u redu“ i dodaje da „ona neće dobiti podršku za dalje obavljanje te funkcije, a što se tiče neke druge odgovornosti to neka ispitaju nadležni organi“.

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević, koji je juče boravio u Valjevu, nije želeo da komentariše propuste i kršenje zakona u Centru za socijalni rad. „Izbor direktora Centra za socijalni rad nikako nije u nadležnosti Ministarstva. Direktora bira Skupština grada, a Ministarstvo kontroliše da li se na kvalitetan način ostaruje politika socijalne zaštite. Pitanja vezana za imovinu Centra za socijalmni rad su u nadležnosti Grada Valjeva“, rekao je državni sekretar Nenad Ivanišević.

Aktuelno