Bradić lomi skupštinski uređaj (foto: tvmars)
Bradić lomi skupštinski uređaj (foto: tvmars)
27.02.2015, 10:54

Incident u Skupštini grada

č: | fb:
Sednica Skupštine grada je prekinuta nakon što je odbornik GG Pobeda Ljubomir Bradić lupio rukom od sto predsedavajućeg, polomio uređaj za isključivanje mikrofona na govornici, pri čemi je stradala čaša i potom krhotinama gađao u zid. Ovom  incidentu je prethodio zahtev odbornika Bradića da skupštnsko zasedanje bude prekinuto „da se razjasne neke stvari“. On je tražio od predsednika lokalnog parlamenta Mihaila Jokića da odgovori na nekoliko pitanja i da ga upozna sa dnevnim redom, što nije učinio pre zasedanja, a kako trvrdi Bradić, na to ga obavezuje o Poslovniku o radu.
 
„Vi uporno radite sa 50 odbornika. Do danas niste izabrali odbornika GG Pobeda, a to ste morali učiniti“, ponovo je upozorio skupštinsku većinu Bradić.
 
Ni nakon nekoliko upozorenja da će mu biti oduzeta reč, odbornik Bradić nije odustao od govora poručujući da „Skupštine neće biti dok se ne održe konsultacije i dok ne dobije odgovore na sva pitanja“. Tada je predsednik Skupštine rekao da će mu isključiti mikrofon za govornicom i da će zatražiti  prekid prenosa sednice parlamenta. Na to je odbornik Bradić reagovao tako što je udario pesnicom po uređaju kojim se isključuje mikrofon za govornicom i polomio ga u param-parčad, pri čemu je stradala i jedna čaša. 
 
Nakon polučasovne pauze, Skupština je nastavila sa radom. Zbog incidenta koji je izazvao na današnjoj sednici, Ljubomir Bradić je udaljen iz sale.

Aktuelno

Voda nije za piće (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 9 sati 58 minuta

Voda na Divčibarama nije za piće

Voda na Divčibarama nije za piće zbog poremećaja u kvalitetu sirove vode, saopšteno je iz JKP Vodovod Valjevo. Poboljšanje kvaliteta vode se očekuje već sa prvim padavinama, navodi se u saopštenju.  · 5 komentara