Ograda  na keju  (foto: Đorđe Đoković)
Ograda na keju (foto: Đorđe Đoković)
04.03.2015, 16:02

Moguć vodostaj Kolubare i do 200 centimetara

č: | fb:

U skladu sa upozorenjem RHMZ i dopisom koji je uputio načelnik Odeljenja za vanredne situacije Milan Mihailović, gradsko rukovodstvo je obavilo određene pripreme i preduzelo neophodne mere zaštite od poplava. Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač najavljuje da sutra, zbog obilnijih padavina, može doći do povećanja vodostaja Kolubare, na 95, dok u petak visina vodostaja može dostići i do 200 centimetara, što prelazi granicu redovne odbrane od poplava. Trenutni vodostaj Kolubare iznosi 68 centimetara.

„Prema poslednjim informacijama, koje smo dobili iz RHMZ, sutra se očekuju obilnije padavine od 30 do 60 litara kiše po metru kvadratnom, što znači da je stupio na snagu crveni meteo alarm. Prognozirano je da će padavine u petak biti ispod 20 litara kiše po metru kvadratnom, dok se u subotu očekuju manje padavine oko deset litara po metru kvadratnom”, kaže Kovač.

Žarko Kovač

Žarko Kovač (Foto: Đorđe Đoković)

Sednica gradskog Štaba za vanredne situacije biće održana sutra u devet časova, a danas su preduzete već neke konkretne mere.

„Danas smo naložili preduzeću ‘Erozija’, koje je  izvođač radova na sanaciji korita Kolubare, da svoje građevinske mašine izmesti iz rečnog korita, kako ne bi pravile problem u slučaju većeg dotoka vode u Kolubaru. Takođe smo i preduzeću  ‘Jedinstvo’, koje izvodi radove na polaganju cevovoda, naložili da izmesti svoje mšine i materijal iz korita Kolubare”, kaže zamenik gradonačelnika Žarko Kovač. Naloženo je i JKP „Vodovod” da bude u pripravnosti ukoliko dođe do većih površinskih voda na ulicama.

Aktuelno

Gradsko veće (arhiva) (foto: )
Na današnjoj sednici Pre 10 sati 47 minuta

Gradsko veće o prvom rebalansu i zaduživanju Grada

Članovi Gradskog veća će na današnjoj sednici razmatrati predlog prvog rebalansa budžeta Valjeva za 2023. godinu, kao i predlog Odluke o javnom zaduživanju Grada. Na dnevnom redu 30 tačaka.

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 3 sati 51 minuta

POKS o problemima vodosnabdevanja jednog dela Pričevića

"Sramno je to da u 21. veku sela nemaju vodu, naročito sela poput Pričevića, koja su oko 10 kilometara udaljena od centra grada. Naročito, što je taj problem nastao prilikom poplava i gde je šteta...

Europrom u Jasenici (foto: Europrom)
PR Pre 10 sati 47 minuta

Otvoren "Europrom" objekat u Jasenici

Valjevska kompanija "Europrom" otvorila je još jednu "ljubičastu trgovinu", ovaj put minimarket u Jasenici, površine od oko 260 kvadrata. Dobra lokacija i prostran parking dodatne su prednosti...