Zorana Mihajlović u šalteer sali Gradske uprve (foto: www.valjevo.rs)
Zorana Mihajlović u šalteer sali Gradske uprve (foto: www.valjevo.rs)
17.03.2015, 13:26

Banula nenajavljena, pa otišla u Lastru

č: | fb:

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zorana Mihajlović danas je nenajavljeno posetila Gradsku upravu u Valjevu kako bi se uverila u to kako se sprovodi izmenjeni Zakon o planiranju i izgradnji. Kako je saopšteno iz PR službe Gradske uprave, ministarka se uvrila da se izmene zakona „sprovode u skladu sa propisima, da je šalter uredno obeležen, službena lica u potpunosti upoznata sa novim obavezama, a obrasci pravilno sortirani“.

U saopštenju PR službe je takođe napisano kako je ministarka razgovarala "sa Dragicom Tripunovski, službenicom koja radi na šalteru, Jasnom Avramović Aleksić, načelnicom Odeljenja za urbanizam i Aleksandrom Vujićem Subotićem, načelnikom jedne od dve Gradske uprave".

Zbog „nenajavljene posete“ lokalni mediji i dopisnici beogradskih glasila nisu bili pozvani, pa su u to vreme na Železničkoj stanici bar pola sata čekali ministarku kako bi „direktorskom drezinom“ išli do Lastre u obilazak Barske pruge. Ministarku su u šalter sali pratili potčinjeni joj činovnici i samo jedna (pretpostavljamo Tanjugova) TV ekipa, kojoj je dala izjavu, čijih detalja nema u današnjem saopštenju PR službe.

Dobro je da je nadležna službenica bila na radnom mestu, a ne, kojim slučajem, na pauzi ili u WC-u. Potom su i načelnici „strčali“ sa svojih spratova.

Do sada podneto šest zahteva

U Odeljenju za urbanizam, Kolubarskim.rs je rečeno da je od 2. marta podneto šest zahteva za lokacijsku dozvolu - četiri su „zaključkom“ odbijena kao nekompletna, jedan je trenutno u Gradskom katastru nepokretnosti, a jedan je prosleđen Elektrodistribuciji i Vodovodu. Gradski činovnici, dakle, sada po službenoj dužnosti pribavljaju potrebne papire umesto građana, odnosno investitora. Pojašnjeno nam je kako se nepotpuni zahtevi odbijaju zaključkom kako podnosioci ne bi ponovo plaćali propisane takse, socijalni momenat je u pitanju.

Jasna Aleksić

Jasna Aleksić (Foto: Đorđe Đoković)

„Institucije u Valjevu, koje postupaju u ovom poslu, elektronski su odavno umrežene, nabavljeni su i programi, ali je do zastoja u njihovoj primeni iz nejasnih razloga došlo posle 2008. godine. Za sada sve dobro funkcioniše, prilagođavamo se i mi i građani, koji shvataju da, ipak, nije sve do nas“, rekla je Kolubarskim.rs načelnica Jasna Avramović Aleksić.

Dodala je kako projektant od početka mora da bude uključen i da se uz zahtev za lokacijsku dozvolu praktično preda gotovo idejno rešenje, što praktično znači da projektant mora da zna šta se na toj parceli može graditi. U slučaju „probijanja“ zakonskih rokova nadležni za to podnose prekršajne prijave, kazala je Avramović Aleksić.

Ministarka Mihajlović je danas zaposlenima u tom delu Gradske uprave poklonila prigodne postere i ostavila kontakt telefone ukoliko im eventualno zatreba pomoć. Potom je otišla na Železničku stanicu, a u Lastri posetila dojučerašnje gradilište na sanaciji Barske pruge oštećene majskim poplavama 2014, gde je razgovarala sa novinarima. Iz Lastre se, sa saradnicima, direktorskom drezinom vratila u Valjevo, odakle je službenim automobilom otišla na VTV.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 2 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara