Mihailo MIlutinović (foto: Đorđe Đoković)
Mihailo MIlutinović (foto: Đorđe Đoković)
29.04.2015, 11:42

Predsednik Nikolić nije teča direktoru „Krušika“

č: | fb:

Koordinator pravnog tima Gradskog odbora SNS u Valjevu, Mihailo Milutinović rekao je danas novinarima da su naprednjaci znali za jučerašnju posetu Tomislava Nikolića, predsednika Srbije, valjevskom „Krušiku“ ali da u njenu organizaciju nisu bili uključeni kao ni gradsko rukovodstvo.

„Kontakti su bili na relaciji predsednik i Vojska sa ’Krušikom’. Znali smo da dolazi, imali smo informacije, ali nismo bili uključeni u to“, precizirao je Milutinović uz konstataciju kako je „dobro da neko dođe i u Valjevo i u ’Krušik’“.

Na našu ovlaš izrečenu primedbu kako je predsednik Nikolić možda bio kao „teča“ Mladena Petkovića, direktora „Krušika“, Milutinović je rekao: „Nije teča! To je neko pustio buvu, tobož ’u poverenju’. Ta tvrdnja nije tačna, nema nikakvog utemeljenja!“

Koordinator pravnog tima SNS ponovio je ocenu da je dobro što se posle izbora u Gradskom odboru izašlo iz (skoro dvogodišnjeg) statusa Povereništva, da je dr Slobodan Gvozdenović ubedljivom većinom pobedio protivkandidata, programera Janka Gagića, te da će sada sva energija u stranci biti usmerena na rad za boljitak Valjeva i lokalne izbore, koji se najavljuju za decembar.

Milutinović je gradonačelnika Stanka Terzića, kao i javnog pravobranioca Gordanu Marković, pozvao da podnesu ostavke posle odluke Apelacionog suda u Beogradu da potvrdi prvostepenu presudu Višeg suda u Valjevu o tome da je Ivko Stojković, bivši direktor Toplane, nezakonito smenjen 28. februara 2014. godine.

„Ko će sada da plati milionski iznos po Stojkovićevom zahtevu? Građani, a gradonačelnik će opet reći kako za neke važne stvari u ovom gradu nema novca. Novca ima, toliko koliko ga ima, ali gradonačelnik se bahati, epski je tvrdoglav, pa bi časno bilo da sada podnese ostavku, a da građanima kaže koliko je novca iz gradskog budžeta do sada otišlo na izgubljene sudske sporove“, kazao je Milutinović.

„Ostavku treba da podnese i javni pravobranilac zbog toga što smo pet puta upozoravali da su smene direktora nezakonite, a predsednik Gradske skupštine ju je i pismeno upozorio kako je besmisleno žaliti se na presudu Višeg suda u slučaju smene g. Stojkovića jer će to biti dodatno bačen novac. Nije poslušala...“, dodao je Milutinović

On je ponovio ocenu da „ovako heterogena koalicija“ na vlasti ne može dobro da radi i uspešno vodi Grad. Narodnog poslanika Đorđa Miliđevića (SPS) još jednom je pozvao da se „uozbilji“ i učini sve kako ne bi ostvaren naum da se Valjevska pošta ugasi i njene ingerencije preuzme Pošta u Užicu. Obećao je da podatke o tome koliko bi novca Valjevo izgubilo, ukoliko se to i ostvari, saopštiti kada za to dođe vreme.

Mihailo Milutinović je pozdravio potez dovođenja Kineske banke u Valjevo ali i izrazio bojazan da će eventualno preuzete obaveze biti teško ostvarive. Poslovne ljude iz Kine upozorio je kako treba da „otvore oči“ s obzirom na to ko ih je u Valjevo doveo (Pokret za Valjevo, prim. BV).

 

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 4 sati 58 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...