Registracija Prijava preko FB
Prošlogodišnji Valjevski izazov (foto: Đorđe Đoković)
Prošlogodišnji Valjevski izazov (foto: Đorđe Đoković)
23.05.2015, 09:18

„Valjevski izazov 2015 - Gradac Wilderness run“

č: | fb:

Peti Valjevski izazov, avanturistička trka, u organizaciji Wild Serbia okupio je preko 150 učesnika iz raznih krajeva Srbije, Bosne, Turske i daleke nam Indonezije. Valjevski Izazov 2015. organizovan je kroz jednodnevnu trku sa brojnim preprekama, na stazi dugoj 10 kilometara, koje treba savladati da bi se došlo do cilja.

Staza uglavnom vodi kroz divlje predele zaštićenog prirodnog dobra – klisure reke Gradac. Obeležena je markerima i može se preći hodajući ili trčeći. Na određenim tačkama potrebno je savladati prepreke poput penjanja uz gimnastičko uže, prevrtanja traktorskih guma, navlačenja balvana, provlačenja ispod bodljikave žice, prelaska preko reke... Dužina staze je više nego dovoljna da ovu trku učini pravim izazovom i za najspremnije. “Očekujte sve - blato, vodu, klizanje, a pre svega, dobro sportsko druzenje”, poručili su organizatori učesnicima.

I ove godine kao i prethodne četiri, učesnici će ispitati svoje granice u neponovljivom ambijentu magične divljine u klisuri reke Gradac. Na samo sat i po vožnje od Beograda, a skoro u samom srcu Valjeva, ova reka briše sve tragove gradskog i urbanog. Potpuno čista i divlja, a opet prohodna celim svojim tokom, idealna je za svakoga, ne zahteva posebnu opremu niti bilo kakve specijalne veštine za prolazak, dovoljno je da ste veliki ljubitelj prirode i avanture.

Za najuspešnije takmičare, obezbeđene su vredne nagrade u vidu opreme za outdoor sportove.

Aktuelno

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 7 sati 5 minuta

U Valjevu 75 novozaraženih

U Valjevu je još 75 osoba zaraženo koronavirusom, u Kolubarskom okrugu još 140. U Opštoj bolnici Valjevo trenutno je na lečenju 199 kovid pacijenta.  · 2 komentara

Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Na 38 biračkih mesta Pre 13 sati 32 minuta

Izbori u Mionici

U Mionici su jutros u sedam časova otvorena biračka mesta, a pravo glasa u toj opštini moći će da ostvari 10.987 birača na 38 biračkih mesta. Za 39 odbornika kandidovala su se 194 punoletna...  · 7 komentara