Brana Stubo-Rovni (foto: Đorđe Đoković)
Brana Stubo-Rovni (foto: Đorđe Đoković)
08.06.2015, 14:01

Kovač traži da se smanje zarade u „Kolubari”

č: | fb:

Zarade u JP “Kolubara” su previsoke u odnosu na sva ostala javna preduzeća i one moraju biti usklađene sa platama u drugim gradskim preduzećima, poručio je zamenik gradonačelnika Žarko Kovač. On je na današnjoj sednici Gradskog veća, na kojoj je razmatrn izveštaj o radu hidrosistema Stubo – Rovni „Kolubara”, rekao da su primanja zaposlenih nedopustivo visoka i da moraju biti „spuštena na nivo zarada zaposlenih u Gradskoj direkciji”.

„Ne može inženjer u ‘Kolubari’ imati veću zaradu od inženjera u Gradskoj direkciji. Taj odnos je nesrazmeran. Ne mogu plate u ovom javnom prduzeću biti tako visoke u odnosu na druge, jer to previše bode oči”, rekao je Kovač.

Žarko KOvač

Žarko KOvač (Foto: Đorđe Đoković)

Direktor Miodrag Marković je odgovorio da su u izveštaju, koji razmatraju članovi gradskog veća, navedene prošlogodišnje zarade, a da su već u ovoj godini smanjene. „Zaposleni sa srednjom stručnom spremom sada ima platu 39.000 dinara. Nakon prošlogodišnjih primedbi i Gradskog veća i Skupštine, da su nam zarade visoke, mi smo ih sada značajno smanjili. I ne samo da smo korigovali zarade mi smo u ovoj godini ukinuli dnevnice, stipendije, službena putovanja, reprezentaciju, jubilarne nagrade”, kaže Marković.

Miodrag Marković

Miodrag Marković (Foto: Đorđe Đoković)

Najniža zarada u JP „Kolubara” prošle godine je bila 36.000 dinara, a najviša je bila plata direktora Miodraga Markovića, 93.000 dinara, dok je prošlogodišnja plata zaposlenih sa visokom stručnom spremom bila 76.000 dinara. Ove godine, kako reče Marković, zaposleni sa srednjom stručnom spremom ima 39.000 dinara, KV radnici mesečno zarađuju 43.000, plata zaposlenih sa fakultetom je 65.000 dinara, a zarada direktora je sada 87.000 dinara, što je i dalje više od zarada direktora ostalih javnih preduzeća.

Direktor Gradske direkcije mesečno zaradi 74.000 dinara, zaposleni sa fakultetom 57.000 dinara, dok je zarada zaposlenih sa srednjom stručnom spremom oko 40.000 dinara.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 14 sati 39 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 17 sati 15 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara