Paketi  (foto: Đorđe Đoković)
Paketi (foto: Đorđe Đoković)
17.06.2015, 10:15

Paketi pomoći deci

č: | fb:

U okviru Lokalnog plana akcije za decu, za koji je iz gradskog budžeta u ovoj godini izdvojeno dva miliona dinara, dodeljeni su paketi garderobe i sredstava za ličnu higijenu za 25 dece iz socijalno i materijalno ugroženih porodica.

Za decu koja dobijaju socijalnu pomoći sa evidencije Centra za socijalni rad i decu bez roditeljskog staranja,  kroz LPA, u ovoj godini iz gradskog budžeta biće izdvojeno 400.000 dinara. Direktorka Centra za socijalni rad Katarina Vlajković kaže da je ova pomoć značajna, posebno u godini kada je, za prvih pet meseci u odnosu na isti period lane, za 200 povećan broj korisnika socijalne pomoći. „Trenutno na evidenciji Centra za socijalni rad ima 900 porodica korisnika novčane socijalne pomoći i 40 dece smeštenih u hraniteljske porodice“, kaže Vlajković. Ona dodaje da u Centar za socijalni rad stižu sve više i češće  prijave zbog zanemarivanja dece i nasilja u porodici i da decu zbrinjavaju u hraniteljske porodice, tako da broj dece smeštene kod hranitelja varira od 40 do 45.

Katarina Vlajković

Katarina Vlajković (Foto: Đorđe Đoković)

Katarina Vlajković kaže da su među korisnicima socijalne pomoći višečlane porodice sa decom koja nemaju osnovne uslove za život, žive u lošim stambenim i materijalnim uslovima, otuda je pored novčane pomoći koju dobijaju od Centra značajna i pomoć Grada. „Valjevo, kao malo koji grad izdvaja, značajna sredstva za pomoć siromašnim porodicama, a u okviru toga je plaćanje zakupa i komunalnih usluga“, kaže direktorka Centra za socijalni rad.

Pored paketa za siromašnu decu, u okviru Lokalnog plana akcije za decu, biće finansirana i školica plivanja, koja je počela sa radom pre dva dana u Sportsko rekreativnom centru „Petnica“. Ove godine plivanje će učiti 180 socijalno i materijalno ugrožene dece, učenika prvog razreda svih sedam valjevskih osnovnih škola.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 10 sati 38 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 13 sati 27 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.