Paketi  (foto: Đorđe Đoković)
Paketi (foto: Đorđe Đoković)
17.06.2015, 10:15

Paketi pomoći deci

č: | fb:

U okviru Lokalnog plana akcije za decu, za koji je iz gradskog budžeta u ovoj godini izdvojeno dva miliona dinara, dodeljeni su paketi garderobe i sredstava za ličnu higijenu za 25 dece iz socijalno i materijalno ugroženih porodica.

Za decu koja dobijaju socijalnu pomoći sa evidencije Centra za socijalni rad i decu bez roditeljskog staranja,  kroz LPA, u ovoj godini iz gradskog budžeta biće izdvojeno 400.000 dinara. Direktorka Centra za socijalni rad Katarina Vlajković kaže da je ova pomoć značajna, posebno u godini kada je, za prvih pet meseci u odnosu na isti period lane, za 200 povećan broj korisnika socijalne pomoći. „Trenutno na evidenciji Centra za socijalni rad ima 900 porodica korisnika novčane socijalne pomoći i 40 dece smeštenih u hraniteljske porodice“, kaže Vlajković. Ona dodaje da u Centar za socijalni rad stižu sve više i češće  prijave zbog zanemarivanja dece i nasilja u porodici i da decu zbrinjavaju u hraniteljske porodice, tako da broj dece smeštene kod hranitelja varira od 40 do 45.

Katarina Vlajković

Katarina Vlajković (Foto: Đorđe Đoković)

Katarina Vlajković kaže da su među korisnicima socijalne pomoći višečlane porodice sa decom koja nemaju osnovne uslove za život, žive u lošim stambenim i materijalnim uslovima, otuda je pored novčane pomoći koju dobijaju od Centra značajna i pomoć Grada. „Valjevo, kao malo koji grad izdvaja, značajna sredstva za pomoć siromašnim porodicama, a u okviru toga je plaćanje zakupa i komunalnih usluga“, kaže direktorka Centra za socijalni rad.

Pored paketa za siromašnu decu, u okviru Lokalnog plana akcije za decu, biće finansirana i školica plivanja, koja je počela sa radom pre dva dana u Sportsko rekreativnom centru „Petnica“. Ove godine plivanje će učiti 180 socijalno i materijalno ugrožene dece, učenika prvog razreda svih sedam valjevskih osnovnih škola.

 

Aktuelno

Štrajk upozorenja u HK Krušik (foto: Kolubarske.rs)
Čeka se odluka Nadzornog odbora Pre 17 sati 50 minuta

Održan jednočasovni štrajk upozorenja u Krušiku

Nezadovoljni radnici valjevske fabrike "Krušik", uz podršku četiri reprezentativna sindikata, održali su jednočasovni štrajk upozorenja, ispred pogona u krugu fabrike. Prema rečima predstavnika...  · 22 komentara

Valjevo (aerozagađenje) (foto: Đorđe Đoković)
Što više objekata priključiti na daljinsko grejanje Pre 21 sati 28 minuta

Prezentacija dokumenta "Energetska politika Valjeva"

Valjevo može da koristi geotermalne izvore, biomasu i solarnu energiju, kako bi se priključilo na sistem daljinskog grejanja čime bi se smanjila upotreba fosilnih goriva, ali i zagađenje vazduha,...  · 1 komentar

Takmičenje u plesu (foto: www.mionica.rs)
Državno prvenstvo Pre 18 sati 31 minuta

Najbolji sportski plesači Srbije i regiona u Mionici

Mionica je bila domaćin plesnog spektakla sa oko 500 učesnika iz 24 kluba. Luka Dugalić i Barbara Vlajković su šampioni u standardnim plesovima u kategoriji do 21 godine.