Park kod Limenke (foto: Đorđe Đoković)
Park kod Limenke (foto: Đorđe Đoković)
19.06.2015, 13:11

Državni stan, a vlasnik direktorkin muž!?

č: | fb:

Državni stan u Karađorđevoj ulici, koji koristi Centar za socijalni rad, površine skoro 90 kvadratnih metara, 2004. godine kupio je Miodrag Jovanović, suprug tadašnje direktorke Centra za socijalni rad Kaje Jovanović. S obzirom na to da je stan prodat bez saglasnosti republičke Direkcije za imovinu, pokrenut je postupak za poništenje ugovora o prodaji stana, što je i učinjeno u martu 2006. godine. Tada je Miodragu Jovanoviću vraćen novac, ali i pored toga što on više nije vlasnik stana, njegova supruga i danas, više od deset godina, živi u njemu i to bez ugovora o zakupu, jer je istekao pre tri godine. Kaja Jovanović, i bez ugovora, revnosno svakog meseca na račun Centra za socijalni rad uplaćuje 90 evra za zakupninu stana od 90 kvadrata u centru grada.

Katarina Vlajković

Katarina Vlajković (Foto: Đorđe Đoković)

Sadašnja drektorka Centra za socijalni rad Katarina Vlajković, potvrdila je da Kaja Jovanović redovno plaća zakupninu za stan u Karađorđevoj ulici, ali ističe da za to ne postoji pravni osnov jer je njen ugovor o zakupu istekao krajem 2012. godine. Da pasurd bude još veći, Miodrag Jovanović se i dalje u katastru vodi kao vlasnik stana, i ako to nije već skoro deset godina, tako da Kaja Jovanović sama sebi ili tačnije svom suprugu plaća zakup.

 “Republička Direkcija za imovinu je zabranila prodaju stana, sud je poništio ugovor, ali zaista ne znam kako još uvek u listu nepokretnosti piše da je vlasnik stana Miodrag Jovanović. Umesto njega kao vlasnik treba da bude upisana Republika Srbija, eventualno Grad Valjevo, a kao nosilac prava korišćenja Centar za socijalni rad”, objašnjava Katarina Vlajković.

Ona dodaje da je na žalost greška tek sad otkrivena i da će Centar podneti zahtev katastru da to bude ispravljeno tako što će umesto Miodraga Jovanovića kao vlasnik stana biti upisana država ili Grad Valjevo. “To je trebalo da uradi mnogo ranije pravobranilac, a ne rukovodstvo Centra za socijalni rad”, kaže Katarina Vlajković. Na pitanje kako Centar evidentira novac koji uplaćuje bivša direktorka Kaja Jovanović za zakup stana, a pri tom nema ugovor, Vlajković kaže da je finansijski izveštaj Centra za socijalni rad kontrolisao revizor i da nije imao primedbe.

Podsećamo da je Kaja Jovanović smenjena sa mestadirektora Centra za socijalni rad nakon što je otkriveno da je pre deset godina prodala lokal u vlasništvu Centra bez saglasnosti Direkcije za imovinu Srbije. Jedan od kupaca, koji je lokal platio 600.000 dinara, a nije mogao da se uknjiži kao vlasnik, tužio je Centar za socijalni rad i od ustanove naplatio skoro dva miliona dinara sa pripadajućom kamatom i sudskim troškovima.

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 9 sati 2 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 15 sati 58 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 15 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara