Gradnja novog mosta kod Penzionera (foto: Đorđe Đoković)
Gradnja novog mosta kod Penzionera (foto: Đorđe Đoković)
24.06.2015, 12:13

“Metalprom” poklonio metalne šasije za mostove

č: | fb:

Dve metalne šasije, koje će biti iskorišćene za izgradnju mosta na reci Gradac na Krivoj vrbi i na Obnici kod Đedine brane, doniralo je valjevsko preduzeće „Metalprom“ i tako se našlo među malobrojnim ovdašnjim firmama koje su donacijom pomogle u otklanjanju posledica majskih poplava. Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić kaže da je ova donacija, čija je vrednost oko 800.000 dinara, veoma značajna. “Ove dve metalne konstrukcije ugradićemo u mostove i za nas je to veoma bitno, jer ćemo pored mosta za Boškoviće, koji radimo sopstvenim sredstvima i uz donaciju za most Veselinoviće i most u Goloj Glavi, sve mostove završiti ove godine”, rekao je Jeremić.

“Mostovi su teški oko pet tona, nosivost je 50 tona, što znači da nije samo pešački most, dimenzije su 15,5 sa 2,6 metara, što je dovoljno da poveže dve strane ovih reka”, rekla je direktorka preduzeća „Metalprom” Jovanka Radojičić. Ona je dodala da je ideja bila da pomognu da se osposobe mostovi kako bi spajali ljude sa dve potpuno odsečene  strane.

Gradnja novog mosta kod Penzionera

Gradnja novog mosta kod Penzionera (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Štrajk upozorenja u HK Krušik (foto: Kolubarske.rs)
Čeka se odluka Nadzornog odbora Pre 18 sati 12 minuta

Održan jednočasovni štrajk upozorenja u Krušiku

Nezadovoljni radnici valjevske fabrike "Krušik", uz podršku četiri reprezentativna sindikata, održali su jednočasovni štrajk upozorenja, ispred pogona u krugu fabrike. Prema rečima predstavnika...  · 22 komentara

Valjevo (aerozagađenje) (foto: Đorđe Đoković)
Što više objekata priključiti na daljinsko grejanje Pre 21 sati 50 minuta

Prezentacija dokumenta "Energetska politika Valjeva"

Valjevo može da koristi geotermalne izvore, biomasu i solarnu energiju, kako bi se priključilo na sistem daljinskog grejanja čime bi se smanjila upotreba fosilnih goriva, ali i zagađenje vazduha,...  · 1 komentar

Takmičenje u plesu (foto: www.mionica.rs)
Državno prvenstvo Pre 18 sati 53 minuta

Najbolji sportski plesači Srbije i regiona u Mionici

Mionica je bila domaćin plesnog spektakla sa oko 500 učesnika iz 24 kluba. Luka Dugalić i Barbara Vlajković su šampioni u standardnim plesovima u kategoriji do 21 godine.