Karađorđeva (foto: Đorđe Đoković)
Karađorđeva (foto: Đorđe Đoković)
14.07.2015, 15:10

Otvorena rekonstruisana Karađorđeva ulica

č: | fb:

Radovi na rekonstrukciji 300 metara Karađorđeve ulice, od Vojvode Mišića do Dušanove ulice, koji su koštali 29,8 miliona dinara, a finansirani iz gradske kase, završeni su danas. „Ovo je sada moderna, evropska saobraćajnica, na koju svi možemo biti ponosni”, poručio je gradonačelnik Stanko Terzić. Kako bi glavna ulica bila moderna saobraćajnica celom svojom dužinom do kraja godine trebalo bi da bude rekonstruisan i preostali deo Karađorđeve, od Hajduk Veljkove do Uzun Mirkove ulice.

Gradonačelnik najavljuje da će u narednom periodu odlučiti da li će biti rekonstruisan preostali deo Karađorđeve ili će to biti neka druga ulica u gradu, poput Dušanove, Radničke, Sinđelićeve ili Pantićeve ulice. „Ima različitih mišljenja koju ulicu raditi. Dominirajući stav je da završimo kompletno Karađorđevu, od Dušanove do Uzun Mirkove ulice, i to bi bilo najopravdanije. Međutim ima zahteva sugrađana da radimo i druge ulice, koje su oštećene i u lošem stanju. Ipak, najvažnije je da smo rekonstrukciju ovog dela ulice uspešno okončali, a budući radovi zavise i od finansija. Situacija će nam biti jasnija nakon drugog rebalansa budžeta, krajem avgusta”, najavio je gradonačelnik.

Stanko Terzić

Stanko Terzić (Foto: Đorđe Đoković)

Nešto konkretniji, kada je u pitanju rekonstrukcija preostalog dela Karađorđeve ulice od Hajduk Veljkove do Uzun Mirkove ulice, bio je direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić, koji kaže da će „ukoliko Država bude ispunila svoje obećanje i nadoknadila Gradu 80 miliona dinara koliko je utrošeno za sanaciju šteta od majskih poplava, cela Karađorđeva ulica biti završena ove godine”.

Radovi na rekonstrukciji preostalog dela Karađorđeve u dužini od 400 metara bi koštali oko 48 miliona dinara, nešto skuplje od tek rekonstruisanog dela, jer od Hajduk Veljkove do Uzun Mirkove ulice ima dva semafora više.

Jeremić, Kovač i Tomaševići

Jeremić, Kovač i Tomaševići (Foto: Đorđe Đoković)

„Rekonstrukcija ovog dela Karađorđeve ulice je jedan od retkih primera da i naša građevnska preduzeća mogu da obave radove kvalitetno i u roku”, rekao je direktor Gradske direkcije Jeremić. On se nada, uz pohvale nadzoru, da neće biti uobičajenih zamerki na kvalitet radova, a posebno ne na šahte, koje su „večiti problem”.

Jeremić kaže da je namera gradskog rukovodstva da "sredi" sve ulice u gradu, ali, dodaje, da nije moguće uraditi sve odjednom. „Pred nama je još puno posla i rekonstrukcija, pre svih ulica Dušanova i Milovana Glišića. Ukoliko se gradnja nastavi ovim tempom i ukoliko bude ovliko novca, sve centralne gradske ulice biće sanirne u roku od godinu dana”, najavio je Dragan Jeremić i dodao da nije pitanje da li će neka ulica biti urađena ili ne, nego je pitanje prioriteta.

Karađorđeva

Karađorđeva (Foto: Đorđe Đoković)

Gradonačelnik Stanko Terzić se zahvalio na strpljenju i razumevanju vlasnicima kafića i privatnih radnji, koji su poslovali u otežanim uslovima za vreme radova, kao i građanima tog dela Karađorđeve ulice. Zahvalnost i za izvođače radova GP „Kompresor ing” na kvalitetno i u roku izvedenim radovima, a Gradskoj direkciji jer je odolela svim pritiscima, a bilo ih je dosta, da se menja projekat.

Na otvaranju rekonstruisanog dela Karađorđeve ulice novinarima je saopšteno da je juče raspisan tender za rekonstrukciju parka na Jadru i da će nakon radova u malom parku kod spomenika dr Miši Pantiću, biti zaokruženo sređivanje tog dela grada, a sve u prilog tome da Valjevo, kako reče gradsko rukovodstvo, bude lep grad. „Vreme je da naš grad i gradimo, a ne samo da se bavimo otklanjnjem šteta od prošlogodišnjioh poplava ili ljudskog nemara”, poručuju sugrađanima.

Iskreno verujem da ćemo ovu sliku otvaranja Karađorđeve videti i na drugom kraju centralne gradske ulice do kraja godine.

Otvaranje Karađorđeve

Otvaranje Karađorđeve (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 16 sati 19 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 18 sati 55 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara