Trg vojvode Mišića (foto: Đorđe Đoković)
Trg vojvode Mišića (foto: Đorđe Đoković)
16.07.2015, 21:12

O reindustrijalizaciji i privlačenju investicija

č: | fb:

Valjevo je domaćin četvrte po redu međunarodne konferencije na temu reindustrijalizacije, privlačenja investicija i programa podrške privredi. Učesnici konferencije, koja se održava u petak u Grand hotelu, su partnerski gradovi iz šest država Evropske unije, predstavnici Valjeva i Koceljeve.

Od oktobra  prošle godine Valjevo učestvuje u međunarodnom projektu - Mreža industrijskih zajednica: Građansko društvo za reindustrijalizaciju Evrope u okviru Programa “Evropa za građane”. Nosilac ovog projekta, koji se finansira iz fondova Evropske unije, je Delta partner iz Poljske, dok Valjevo, zajedno sa još devet gradova iz Poljske, Češke, Slovačke, Francuske, Nemačke i Slovenije, učestvuje kao partnerski gard.

Projekat će biti realizovan do januara 2016.godine do kada će biti održano sedam sastanaka, konferencija, na različite teme u sedam partnerskih gradova, učesnika na projektu.

Planirano je da se četvrta konferencija, čiji je domaćin Valjevo, sastoji iz dva panela. Prvi bi se bavio modelima i iskustvima privlačenja investicija u gradu Valjevu i Srbiji, a drugi bi govorio o programima podrške privredi, dobroj poslovnoj klimi i reindustrijalizaciji.

Važnost konferencije se ogleda i u prilici da sa partnerima iz država članica Evropske unije stvorimo međusektorsku mrežu između industrijalizovanih gradova, u kojoj će partneri moći da razmenjuju znanja, iskustva i dobre prakse o pitanjima industrijalizacije i reindustrijalizacije, podrške privredi, privlačenju investicija, kao i da uspostave i unapređuju saradnju na projektima od zajedničkog interesa i da konkurišu za sredstva kod fondova Evropske unije, saopšteno je iz Gradske uprave.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 15 sati 44 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 15 sati 44 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 10 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara