Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
17.07.2015, 13:31

Da li je Valjevo naplatilo štetu na koritu Kolubare

č: | fb:

Narodni poslanik dr Slobodan Gvozdenović, predsednik Gradskog odbora SNS u Valjevu ocenio je danas na pres konferenciji da mnoga pitanja nisu zatvorena ni posle dve maratonske sednice Gradske skupštine i gradske čelnike pitao da li je Valjevo naplatilo štetu koju su poplave u maju 2014. pričinile koritu Kolubare. „Da li je šteta naplaćena, odnosno da li su radovi (užičkog Jedinstva) bili osigurani“, pitao je Gvozdenović i dodao kako su za taj posao, ali i za višednevne restrikcije vode prilikom radova na cevovodu Paklje – Valjevo, odgovorni menadžment i inženjeri u JP „Kolubara“.

Dr Gvozdenović je dodao kako na tom cevovodu „ponovo ima problema kod mosta u Jovanji“, a nije imao odgovor na pitanje Kolubarskih.rs o tome, šta je zapravo rađeno prilikom „rekonstrukcije“ cevovoda za 308.000 evra dobijenih od Evropske unije. Odgovor je obećao čim ga pribavi.

Prvi čovek valjevskih naprednjaka je ustvrdio da i ministarka Zorana Mihajlović dobro zna šta se radi u JP „Kolubara“, o čemu joj je (dr Gvozdenović) postavio pitanje na sednici Narodne skupštine Srbije. Ministarka je obećala da će dodatno proveriti sva dešavanja u tom preduzeću.

On je najavio podršku i pomoć dr Zavenu der Hazarjanu, vd direktoru Doma zdarvlja u Valjevu, za koga je rekao da su ga „izabrali pacijenti koji ga vole, a ne politika“ i ocenio da je Dom zdravlja, kao i  njegov dosadašnji direktor dr Milivoje Simović, dobro radio. Sindikalcu (dr Milanu Jovanoviću, prim. BV) je poručio kako je samoupravljanje prošlo, kao i vremena postpetooktobarskih promena 2000-te. „Vreme je da se svedu računi, koje će neko morati da plati“, kazao je dr Gvozdenović.

„Moramo videti kako ćemo pomoći zaposlenima u Domu zdravlja da obezbede veće zarade“, poručuje dr Gvozdenović i dodaje kako mora više da se radi na čemu insistira i premijer Aleksandar Vučić, koji vodi Vladu Srbije „spremnu za bolne reforme“.

„Možda ćemo nositi jeftinija odela, jesti manje kvalitetnu hranu, voziti lošije automobile, ali ćemo bolje živeti“, dodao je prvi čovek valjevskih naprednjaka.

Pres konferenciji prisustvovao je i Goran Milivojević, novi načelnik Kolubarskog upravnog okruga, koji se nije oglašavao, kao ni Gorica Selaković - Božić, buduća predsednica Upravnog odbora Ustanove za predškolsku decu „Milica Nožica“.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 11 sati 15 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 14 sati 5 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.