Registracija Prijava preko FB
Košute (foto: Đorđe Đoković)
Košute (foto: Đorđe Đoković)
13.06.2014, 09:16

Otvoren mini zoološki vrt

č: | fb:

U Poljoprivrednoj školi sa Domom učenika otvoren je mini zoološki vrt sa retkim životinjama i pricama. Nastavljajući sa podizanjem kvaliteta obuke svojih učenika, ali misleći i o svojim sugrađanima, posebno najmlađim, zaposleni u Poljoprivrednoj školi odlučili su da postojeći stočni fonda oplemene sa retkim životinjama.

Lama

Lama (Foto: Đorđe Đoković)

Zahvaljujući donatorima, pre svega beogradskom Zoološkom  vrtu, nabavljene su lame, berberskua ovca, crnoglava afrička ovca, jelen lopatar, patuljasta koza, a od konjičkog kluba  "Vesnik" iz Čeneja dobijen je na dar punokrvni engleski konj. U zoo vrtu su i posebne vrste živine, zlatnog fazana, zlatokrile utve, pauna, kao i različite vrste patki i guski.

- Sve ovo što smo uradili iz dva razloga. Pre svega da našim učenicima veterinarske i poljoprivredne struke obezbeditmo adekvatnu praktičnu nastavu, ali i da našim najmlađim sugrađanima iz vrtića i osnovnih škola  omogućimo da vide neke životinje kojih nema na ovim prostorima – kaže direktor škole Milan Gajić, najavljujući da će škola  nabaviti još retkih životinja i ptica, tim pre jer  ima dovoljno prostora, hrane i stručnih ljudi koji će da brinu o njima.

Patuljaste koze

Patuljaste koze (Foto: Đorđe Đoković)

Mini  zoološki vrtu  u Poljoprivrednoj školi otvoren je za organizovane grupe osnovaca i predškolaca, kao i za roditelje koji žele da dovedu svoju decu, s tim što je potrebno da se, pre dolaska u prepodnevnim satima, jave dežurnom učeniku ili profesoru koji će ih povesti u obilazak.

Valjevska Poljoprivredna škola je prva poljoprivredna škola u Srbiji koja poseduje mini zoološki vrt, tako da je pored botaničke bašte, koja je otvorena prošle godine, i po zoo vrtu postala jedinstvena.

Aktuelno

Ispred kovid ambulante (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 4 sati 55 minuta

U Valjevu 161 novozaražena osoba

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 24. novembra u 13 časova, u Valjevu je pozitivna još 161 osoba, a u Kolubarskom okrugu još 229. Od ostalih opština Kolubarskog okruga najviše...

Gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
Gost post dr Vera Vaš Pre 1 dan 10 sati

Veliki jubilej Valjevske gimnazije

Sigurno je da grupa vizionara, uglednih varošana okupljenih u „Klubu dvanaestorice“ u Valjevu koje je tada brojalo oko 3500 stanovnika, nije ni slutila da će osnivanje i početak rada Gimnazijske...

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje 22.11.2020

U Valjevu 107 novozaraženih

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 22. novembra u 13 časova, u Valjevu je pozitivno još 107 osoba, a u Kolubarskom okrugu još 144. Od ostalih opština Kolubarskog okruga najviše...