Košute (foto: Đorđe Đoković)
Košute (foto: Đorđe Đoković)
13.06.2014, 09:16

Otvoren mini zoološki vrt

č: | fb:

U Poljoprivrednoj školi sa Domom učenika otvoren je mini zoološki vrt sa retkim životinjama i pricama. Nastavljajući sa podizanjem kvaliteta obuke svojih učenika, ali misleći i o svojim sugrađanima, posebno najmlađim, zaposleni u Poljoprivrednoj školi odlučili su da postojeći stočni fonda oplemene sa retkim životinjama.

Lama

Lama (Foto: Đorđe Đoković)

Zahvaljujući donatorima, pre svega beogradskom Zoološkom  vrtu, nabavljene su lame, berberskua ovca, crnoglava afrička ovca, jelen lopatar, patuljasta koza, a od konjičkog kluba  "Vesnik" iz Čeneja dobijen je na dar punokrvni engleski konj. U zoo vrtu su i posebne vrste živine, zlatnog fazana, zlatokrile utve, pauna, kao i različite vrste patki i guski.

- Sve ovo što smo uradili iz dva razloga. Pre svega da našim učenicima veterinarske i poljoprivredne struke obezbeditmo adekvatnu praktičnu nastavu, ali i da našim najmlađim sugrađanima iz vrtića i osnovnih škola  omogućimo da vide neke životinje kojih nema na ovim prostorima – kaže direktor škole Milan Gajić, najavljujući da će škola  nabaviti još retkih životinja i ptica, tim pre jer  ima dovoljno prostora, hrane i stručnih ljudi koji će da brinu o njima.

Patuljaste koze

Patuljaste koze (Foto: Đorđe Đoković)

Mini  zoološki vrtu  u Poljoprivrednoj školi otvoren je za organizovane grupe osnovaca i predškolaca, kao i za roditelje koji žele da dovedu svoju decu, s tim što je potrebno da se, pre dolaska u prepodnevnim satima, jave dežurnom učeniku ili profesoru koji će ih povesti u obilazak.

Valjevska Poljoprivredna škola je prva poljoprivredna škola u Srbiji koja poseduje mini zoološki vrt, tako da je pored botaničke bašte, koja je otvorena prošle godine, i po zoo vrtu postala jedinstvena.

Aktuelno

Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Od petka 3. februara 3.02.2023

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa...