(foto: www.sds-org.rs)
(foto: www.sds-org.rs)
30.07.2015, 10:03

Dr Gajić vodi Tadićeve demokrate

č: | fb:

Na izbornoj skupštini početkom jula ustoličeno je rukovodstvo Gradskog odbora SDS bivšeg predsednika Srbije i DS-a Borisa Tadića. Kako je rečeno na pres konferenciji za probrane medije, predsednik je dr Aleksandar Gajić, potpredsednici su Verica Petrović i Milutin Đokić, a predsednik lokalnog Izvršnog odbora je Aleksandar Nikolić. Tada je takođe saopšteno kako je SDS u Valjevu okupio 270 članova.

Najuže rukovodstvo čine uglavnom ljudi koji su bili u G17 Plus (URS), a dr Gajić je bio predsednik Gradskog odbora te stranke i narodni poslanik posle kampanje u kojoj je promovisan slogan „Stručnost pre politike“. Potpredsednik je bio dr Zaven der Hazarjan, vd direktor Doma zdravlja, koji je svoj političkii angažman, od ND i SPS zaokružio povratkom među socijaliste uz mogućnost da bude važan šraf, uz Miroslava Mandića, Pokreta socijalista ministra Aleksandra Vulina.

Prema saznanjima Kolubarskih.rs, dr Gajića je za poverenika Gradskog odbora „progurao“ Milan Urošević sa Uba, bivši poslanik i predsednik Okružnog odbora DS-a, iako je navodno Milovan Marković iz stranke Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića, koja sarađuje sa Tadićevom SDS, bio protiv. „Sad se i babo češka po glavi...“ posle sličnih preporuka, koje su iz Valjeva stigle u stranačku centralu.

Gajić je URS napustio posle raspuštanja Gradskog odbora uoči izbora 2012, kada je za poverenika postavljen Vojislav Jovanović, nedugo zatim načelnik Kolubarskog okruga do posle vanrednih parlamentarnih izbora 2013. godine.

URS trenutno u Valjevu ne postoji, a ne zna se ni na koju će se stranu opredeliti. U svakom slučaju, neće se „prečlanjavati“ u SNS, poput odbora u Loznici ili Osečini, čiji su čelnici Vidoje Petrović i Nenad Stevanović predsednici tih opština. Tim odlukama kumovao je bivši lider stranke i ministar Mlađan Dinikić, važan saradnik „iz senke“ premijera Aleksandra Vučića.

URS u Valjevu ima tri odbornika, koji su u vladajućoj koaliciji sa SPS na čelu, dok je poslednji poverenik Nikola Radojičić plaćeni član Gradskog veća.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 13 sati 48 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 16 sati 37 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.