Mihailo Milutinović (foto: Đorđe Đoković)
Mihailo Milutinović (foto: Đorđe Đoković)
13.06.2014, 13:06

Haos u javnim preduzećima

č: | fb:

U gradskim javnim preduzećima i ustanovama vlada haos za koji je odgovorna aktuelna vlast, rekao je na današnjoj pres konferenciji Gradskog odbora SNS šef pravnog tima Mihailo Milutinović. On je to ilustrovao podacima o problemima u poslovanju Gradske toplane, Centra za socijalni rad, Centra za kulturu, Vodovoda...

- Toplani je bio blokira račun, pa je deblokiran zbog isplate zarada, ali će opet biti blokiran zbog ranijih dugova za mazut. Direktor i menadžment ne umeju da reše te probleme, gradsko rukovoldstvo ćuti, ceh ćemo ponovo platiti svi. I mi koji ne koristimo grejanje iz toplane - tvrdi Milutinović.

Dodao je kako problema sa blokadom računa ima i Centar za socijalni rad nastalih zbog nezakonite transakcije nekretninama u vremenu kada je sadašnja v. d. direktorka bila na čelu te ustanove. Takođe, građani Valjeva će morati da plate i nemale sudske troškove u sudskom sporu, koji je pokrenula i (prvostepeno) dobila bivša direktorka Centra za kulturu zbog toga što je „nezakonito i hajdučki“ smenjena 28. februara, dodao je Milutinović.

- SNS će se boriti da te troškove plati gradonačelnik Stanko Terzić, koji je i najkrivlji za smene kadrova naprednjkaka na februarskoj sednici. Ovoga puta neće moći da se završni na njegovim neispunjenim obećanjima kao u vremenu kada je uzimao otpremninu a onda ponovo dobijao državni posao - poručio je Milutinović.

„Pomoć se ne nudi, ona se traži“

On je takođe ocenio da posle majskih poplava i velikih šteta gradsko rukovodstvo ne radi ništa, niti ima ideju šta bi valjalo raditi, između ostalog i zbog toga što su mu „sva vrata u Beogradu zatvorena, što ne može da napravi kopču ni u jednom ministarstvu“.

Milutinović je ponovio stav SNS da su novi izbori neminovni i najbolje rešenje za Valjevo zbog toga što aktuelna vlast nema legitimitet, a male stranke i grupe građana, koje su sada u koaliciji sa SPS, ne žele na izbore svesne da bi nestale sa političke scene.

Na pitanje Kolubarskih.rs, zbog čega SNS ne pomogne u „pravljenju kopče“ u Beogradu kako Valjevci ne bi ispaštali, Milutinović je kazao da se „pomoć ne nudi, ona se traži“.

- Ne može SNS, niti je to prirodno, da zaviruje u tuđu kuću! Ne bežimo od razgovora i dogovora sa SPS, toga je bivalo ali rezultata nema. Izbori su najbolje rešenje – kaže Milutinović.

Pomenuo je kao dobar primer poslovanja Predškolsku ustanovu „Milica Nožica“, koju još uvek vode ljudi iz SNS, koja svakodnevno na računu ima desetak miliona dinara.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 23 sati 41 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara