Mihailo Milutinović (foto: Đorđe Đoković)
Mihailo Milutinović (foto: Đorđe Đoković)
13.06.2014, 13:06

Haos u javnim preduzećima

č: | fb:

U gradskim javnim preduzećima i ustanovama vlada haos za koji je odgovorna aktuelna vlast, rekao je na današnjoj pres konferenciji Gradskog odbora SNS šef pravnog tima Mihailo Milutinović. On je to ilustrovao podacima o problemima u poslovanju Gradske toplane, Centra za socijalni rad, Centra za kulturu, Vodovoda...

- Toplani je bio blokira račun, pa je deblokiran zbog isplate zarada, ali će opet biti blokiran zbog ranijih dugova za mazut. Direktor i menadžment ne umeju da reše te probleme, gradsko rukovoldstvo ćuti, ceh ćemo ponovo platiti svi. I mi koji ne koristimo grejanje iz toplane - tvrdi Milutinović.

Dodao je kako problema sa blokadom računa ima i Centar za socijalni rad nastalih zbog nezakonite transakcije nekretninama u vremenu kada je sadašnja v. d. direktorka bila na čelu te ustanove. Takođe, građani Valjeva će morati da plate i nemale sudske troškove u sudskom sporu, koji je pokrenula i (prvostepeno) dobila bivša direktorka Centra za kulturu zbog toga što je „nezakonito i hajdučki“ smenjena 28. februara, dodao je Milutinović.

- SNS će se boriti da te troškove plati gradonačelnik Stanko Terzić, koji je i najkrivlji za smene kadrova naprednjkaka na februarskoj sednici. Ovoga puta neće moći da se završni na njegovim neispunjenim obećanjima kao u vremenu kada je uzimao otpremninu a onda ponovo dobijao državni posao - poručio je Milutinović.

„Pomoć se ne nudi, ona se traži“

On je takođe ocenio da posle majskih poplava i velikih šteta gradsko rukovodstvo ne radi ništa, niti ima ideju šta bi valjalo raditi, između ostalog i zbog toga što su mu „sva vrata u Beogradu zatvorena, što ne može da napravi kopču ni u jednom ministarstvu“.

Milutinović je ponovio stav SNS da su novi izbori neminovni i najbolje rešenje za Valjevo zbog toga što aktuelna vlast nema legitimitet, a male stranke i grupe građana, koje su sada u koaliciji sa SPS, ne žele na izbore svesne da bi nestale sa političke scene.

Na pitanje Kolubarskih.rs, zbog čega SNS ne pomogne u „pravljenju kopče“ u Beogradu kako Valjevci ne bi ispaštali, Milutinović je kazao da se „pomoć ne nudi, ona se traži“.

- Ne može SNS, niti je to prirodno, da zaviruje u tuđu kuću! Ne bežimo od razgovora i dogovora sa SPS, toga je bivalo ali rezultata nema. Izbori su najbolje rešenje – kaže Milutinović.

Pomenuo je kao dobar primer poslovanja Predškolsku ustanovu „Milica Nožica“, koju još uvek vode ljudi iz SNS, koja svakodnevno na računu ima desetak miliona dinara.

Aktuelno

Karikatura za Makija (1999.) (foto: Dušan Arsenić)
Ars Vivendi Pre 21 sati 19 minuta

Maki

"Sloboda čoveka nije u tome da može činiti sve što želi, nego u tome da ne mora činiti ono što ne želi",  Žan Žak Ruso.   Znao sam da je teško bolestan, ali, znajući ga, mislio sam – boriće...  · 6 komentara

Socijalistička partija Srbije (foto: Đorđe Đoković)
Skretanje pažnje dok se završavaju krupni državni poslovi Pre 20 sati 16 minuta

SPS: Otadžbina se brani slobodom!

Gradski odbor SPS najsnažnije stoji iza predsednika SPS-a Ivice Dačića u svim istupanjima kojima se čuva i štiti sloboda, nezavisnost i teritorijalna celovitost Srbije, navidi se u saopštenju za...  · 14 komentara

Privredna zona (foto: Kolubarske.rs)
Valjevo se zadužuje za 155 miliona dinara Pre 23 sati 17 minuta

Investitori strani, a finansijeri domaći

Da bi nemačkim investitorima obezbedili infrastrukturu grad Valjevo će se kreditno zadužiti 155 miliona dinara. Pre dve godine tim investitorima je poklonjeno preko 24 hektara zemlje koju su...  · 10 komentara