Tribina- Borba protiv korupcije (foto: Đorđe Đoković)
Tribina- Borba protiv korupcije (foto: Đorđe Đoković)
03.09.2015, 20:04

Nisu zaštićeni ni „mangupi u našim redovima“

č: | fb:

Na večerašnjoj tribini Gradskog odbora SNS u Valjevu „Borba protiv korupcije“ govorili su predsednik odbora i narodni poslanik dr Slobodan Gvozdenović, kao i stranački funkcioneri iz Beograda – Uglješa Mrdić, član Glavnog odbora i koordinator Saveta za borbu protiv korupcije, te članovi Saveta za borbu protiv korupcije Nikola Jelenković i akademik prof. dr Kostadinu Pušara.

Slobodan Gvozdenović

Slobodan Gvozdenović (Foto: Đorđe Đoković)

U razgovoru sa novinarima pred početak tribine u velikoj Sali Gradske skupštine, dr Gvozdenović je rekao kako premijer Aleksandar Vučić, koji koordinira državni savet za borbu protiv korupcije nema respekta ni za velika imena. Za njih ima samo „tepih bombi“, kazao je dr Gvozdenović.

Mrdić je rekao kako je ovo 37. stranačka tribina širom Srbije, te da je prva održana u Kuršumliji oktobra 2014. godine. On je istakao značaj podrške građana i medija i napomenuo kako se sve više građana, mnogi doduše anonimno, javljaju nadležnima i prijavljuju korupciju.

„Konkretnih statističkih podataka nemam, a svakodnevna hapšenja i velikih i malih koji su se ogrešili o zakone najbolje svedoče o ozbiljnosti borbe protiv korupcije. Građani shvataju da je to veliko zlo, koje razara tkivo Srbije, odnosno da je promenjen odnos prema toj počasti, bitno drugačiji no što je bio do 2012. kada je korupcija smatrana normalnom pojavom“, kazao je Mrdić. On je dodao kako „niko ne bi trebalo da bude medijski linčovan jer niko nije kriv dok se dokaže suprotno“.

Uglješa Mrdić

Uglješa Mrdić (Foto: Đorđe Đoković)

Na pitanje Kolubarskih.rs, ima li SNS „mangupe u svojim redovima“, odnosno onih koji učestvuju u koruptivnim radnjama i kako se sa njima postupa, Mrdić je odgovorio kako ih „nažalost ima, ali u malom broju, te da ih partijska knjižica ne štiti, odnosno da se procesuiraju kao i svi ostali“.

Jelenković i akademik Pušara nisu se obraćali medijima pre tribine iako je to u pozivu Press službe Gradskog odbora SNS bilo najavljeno. Tribina je, uprkos vrućini, bila solidno posećena, a počela je himnon naprednjaka „Tamo daleko“.

Tribina Borba protiv korupcije

Tribina Borba protiv korupcije (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 9 sati 20 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 16 sati 17 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 16 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara