Konferencija za novinare (foto: Đorđe Đoković)
Konferencija za novinare (foto: Đorđe Đoković)
16.06.2014, 09:09

Uspesi učenika

č: | fb:

Na okružnim i republičkim takmičenjima ove školske godine učestvovalo je 300 učenika Poljoprivredne škole sa domom učenika, a skoro polovina je ostvarila dobre rezultate, među kojima ima i republičkih prvaka. „Zadovoljstvo je biti direktor i profesor Poljoprivredne škole, a tome su doprineli rezultati koje su naši učenici ostvarili na brojnim takmičenjima”, rekao je direktor škole Milan Gajić.

Učenici Poljoprivredne škole su osvojili ekipno prvo mesto na Republičkom takmičenju iz matematike, gde propozicije nalažu takmičenje učenika po razredima. Najuspešniji je bio učenik prvog razreda Đorđe Vasilić koji je bio prvi, dok su drugo mesto zauzeli učenik trećeg razreda Miloš Kojić i maturant Mihajlo Andrić, a učenica drugog razreda Ivona Terzić je na ovom takmičenju bila šesta.

- Posebno vredan pažnje je rezultat koji su učenici Poljoprivredne škole postigli na okružnom takmičenju iz biologije i hemije gde su učestvovali srednjoškolci Kolubarskog i Mačvanskog okruga. Naši učenici su se takmčili zajedno sa đacima gimnazije i medicinske škole, a bili smo jedina stručna škola koja se takmičila - kaže direktor.

Konferencija za novinare

Konferencija za novinare (Foto: Đorđe Đoković)

Na republičkoj smotri znanja mladih poljoprivrednika u oblasti hortikulture Katarina Jovanović osvojila je prvo mesto. Na Republičkom takmičenju Poljoprivrednih škola u oblasti tehnika i tehnologija biljne proizvodnje Marko Petrović osvojio je prvo, dok je Aleksandra Matić zauzela treće mesto.

Najuspešniji među učenicima Poljoprivredne škole bio je Mihajlo Andrić, maturant koji je proglašen za đaka generacije. Osim uspeha u takmičenju iz matematike i drugih stručnih predmeta, sa jednakim uspehom je učestvovao na atletskim trkama i takmičenjima u odbojci. Mihajlo Andrić je iz Pecke, za vreme školovanja boravio je u Domu učenika, ne krije radost zbog ostvarenog uspeha i titule đak generacije.

-  Nije bilo lako spojiti sve- učenje, sport, takmičenja. Malo sam se odrekao izlazaka. Više sam učio, a manje izlazio, i možda je to recept za uspeh. Planiram da upišem Poljoprivredni fakultet u Zemunu smer voćarstvo i vinogradarstvo – kaže đak generacije Poljoprivredne škole.

Zapažene rezultate učenici Poljoprivredne škole sa domom učenika ostvarili su na okružnim i republičkim takmičenjima i u van nastavnim aktivnostima, u sportskim nadmetanjima, takmičenjima recitatora kao i  foto sekcija.

Aktuelno

Digitalni mamograf (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Značaj preventivnih pregleda Pre 2 sati 30 minuta

Nаciоnаlni dаn bоrbе prоtiv rака dојке

U Opštoj bolnici Valjevo, analize pokazuju da je kod žena najveća brojnost oboljevanja od karcinoma dojke, u 2022. godini bilo je 111 obolelih, a u 2019. novootkrivenih slučajeva bilo je 101,...

Prostorije SNS u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Oglasili se potpredsednici GrO SNS, ali ne i predsednik Pre 1 dan 2 sati

Da li orkestar zvuči raštimovano?

U danu kada se obeležava Dan Valjeva, saopštenjem za javnost oglasilo se troje potpredsednika valjevskih naprednjaka, ali ne i predsednik. U saopštenju navode rezultate SNS u Valjevu i kritikuju...  · 12 komentara