Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
15.10.2015, 16:46

„Stara priča, isto odstojanje“

č: | fb:

Narodni poslanik dr Slobodan Gvozdenović, predsednik Gradskog odbora SNS smatra da su gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić (SPS) i „zombi ekipa okupljena oko gradonačelnika, uključujući i Gradsko veće“, krivi jer Dom zdravlja nema namenski frižider za odlaganje vakcina, koji košta 450.000 dinara, a vrednost vakcina za decu je oko dva miliona dinara. On je na stranačkoj konferenciji za novinare poručio da zbog toga što Terzić „nema veliko razumevanje za taj problem“ može da se dogodi da propadnu vakcine namenjene za decu. Gvozdenović objašnjava da vakcine ne mogu da se čuvaju u „frižideru poput onog gde se drži sir i kajmak“ i dodaje da će problem, ipak, biti rešen i to zahvaljujući Darku Glišiću.

„Gradonačelnik mora da zna, pošto imamo izvrsnu saradnju sa predsednikom Opštine Ub gospodinom Glišićem, da će, ukoliko on ne može a očigledno je da ne može, gospodin Glišić rešiti taj problem. A, ako bude bilo neophodno držaćemo vakcine na Ubu dok ne nabavimo frižider, pa ćemo decu lepo voziti na Ub da se tamo vakcinišu“, poručio je dr Slobodan Gvozdenović.

Odgovarajući na pitanje Kolubarskih.rs da li je Grad u obavezi da Domu zdravlja kupi namenski frižider za odlaganje vakcina ili je to moglo da učini rukovodstvo te zdravstvene ustanove, Gvozdenović podseća da je Grad osnivač Doma zdravlja i da treba da se ponaša domaćinski, a ne maćehinski i navodi primer Uba, koji iz budžeta za svoj Dom zdravlja izdvaja 24 miliona dinara. „Valjevo je svoj Dom zdravlja poslednjim budžetom vrednovao sa šest miliona dinara, što pokazuje odnos vladajuće garniture prema patnjama građana“, kaže Gvozdenović. Na naše dodatno pitanje zbog čega rukovodstvo Doma zdravlja nije obezbedilo novac ili da iz sopstvenih prohoda finansira kupovinu neophodnog frižidera i tako pokaže svoj odnos prema patnjama građana, Gvozdenović ponavlja da je obaveza osnivača da pomogne onda kada to može, a sada to može. „Ako jedan grad ne može da izdvoji 450.000 dinara za kupovinu specijalnog frižidera za vakcine, onda ta vlast mora momentalno da ode“, smatra Gvozdenović, koji je odgovarajući na naše pitanje da li to može da se odnosi i na rukovodstvo Doma zdravlja – ako jedan Dom zdravlja ne može da izdvoji 450.000 dinara za kupovinu specijalnog frižidera za vakcine, onda to rukovodstvo mora da ode, kratko rekao – „rešili smo mi taj i još mnoge probleme!“

Zaven der Hazarjan

Zaven der Hazarjan (Foto: Đorđe Đoković)

Direktor Doma zdravlja dr Zaven der Hazarjan (PS) kaže za Kolubarske.rs da je pomoć, ili novac za kupovinu namenskog frižidera, od gradonačelnika Stanka Terzića zatražio u utorak i da mu je tada odgovoreno da jedino što Grad može da učini jeste da odobri prenamenu novca u okviru sredstava namenjenih Domu zdravlja. „Rečeno nam je da možemo, umesto kupovine aparata za sterilizaciju za koji je opredeljeno 700.000 dinara, deo novca upotrebimo za nabavku frižidera, koji nam je trenutno neophodan, s obzirom na to da nam je stiglo 2,5 hiljade vakcina protiv gripa i 1.000 vakcina za decu, a nemamo gde da ih držimo“, kaže direktor.

On dodaje da Dom zdravlja nikada nije imao namenski frižider za odlaganje vakcina i da je sada došlo vreme da se nabavi jer na tome „insistira inspekcija“, koja ne dozvoljava da se vakcine čuvaju u običnim frižiderima. Doktor der Hazarjan odgovara da nisu ranije kupili taj frižider, jer se planovi nabavke opreme, materijala i svega potrebnog za rad Doma zdravlja prave na godišnjem nivou. On nije odgovorio na pitanje kako očekuje da Grad obezbedi novac iz budžeta za nabavku frižidera, koji Dom zdravlja nije planirao da kupi u ovoj godini, a pri tom se i gradski budžet „pravi na godišnjem nivou“.

Odgovarajući na naše pitanje zbog čega je rukovodstvo Doma zdravlja tek sada, sredinom oktobra ili deset dana nakon dobijanja vakcina, počelo da traga za rešenjem kako nabaviti frižider ili zašto od Grada pomoć nisu tražili ranije nego pre dva dana, direktor Doma zdravlja kaže da su pokušali, ali bez uspeha. „Od koga god smo tražili novac svi su nam rekli da se obratimo Gradu jer nam je on osnivač, pa smo se u utorak i obratili gradonačelniku“, kaže direktor Doma zdravlja dr Zaven der Hazarjan.

Današnju konferencije za novinare u SNS, narodni poslanik i predsednik valjevskih naprednjaka otpočeo je rečenicom - „stara priča, isto odstojanje“. 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 4 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara