Studenti u Štutgartu (foto: VIPOS)
Studenti u Štutgartu (foto: VIPOS)
17.06.2014, 11:58

Studenti u poseti Štutgartu

č: | fb:

Saradnja Visoke poslovne škole strukovnih studija i Univerziteta primenjenih studija u Štutgartu, nastavljena je prvom ovogodišnjom posetom valjevskih studenata ovom uglednom nemačkom Univerzitetu.

Studenti druge godine, koji slušaju predmet engleski jezik 2 - napredni, Violeta Davidović, Sandra Tešmanović, Nikola Petrović i Negovan Stefanović, koji su u posetu Univerzitetu otputovali u pratnji profesorke Gorane Đurđević, su zajedno sa nemačkim kolegama imali predavanja iz marketinga na engleskom jeziku. Njihov petodnevni boravak u Štutgartu upotpunjen je posetom muzeja „Mercedesa“ i „Poršea“, kao i kulturno-istorijskim znamenitostima glavnog grada pokrajine Baden-Virtemberg.

Saradnja VIPOS-a i štutgartskog Univerziteta, koja obuhvata studijske i stručne posete, traje od 2002. godine, od kada je više od sto studenata i profesora valjevske državne visoke škole posetilo ovaj Univerzitet i prisustvovalo predavanjima i stručnim radionicama.

Aktuelno

Zdanje na Desankinom vencu (foto: Đorđe Đoković)
U zdanju na Desankinom vencu Pre 38 minuta

Gradska kuća za posebne prilike

Zdanje na Desankinom vencu biće adaptirano i rekonstruisano u Gradsku kuću, odlučili su odbornici Skupštine grada. Osim za potrebe organa Grada, prostor bi se koristio za protokolarne prijeme,...

 (foto: )
Razlozi nisu javno saopšteni Pre 38 minuta

Televizije N1 i Nova S prekinule emitovanje programa

Televizije Nova S i N1 od ponoći 6. decembra emituju umesto redovnog programa telop sa crnim ekranom na kome je ispisana poruka "Mrak u Srbiji, bez slobodnih medija".

Nagrađeni (foto: Vlada Ivanović)
Svečana sednica SO Pre 19 sati 59 minuta

Obeležen Dan opštine Ljig

Na svečanosti povodom Dana opštine Ljig dodeljena su priznanja najuspešnijim pojedincima, ustanovama i organizacijama. Najviše priznanje, Plaketa "Đak kaplar" dodeljuje se posthumno Milovanu Danojliću  · 3 komentara