Registracija Prijava preko FB
Rušenje Remonta (foto: Đorđe Đoković)
Rušenje Remonta (foto: Đorđe Đoković)
29.10.2015, 13:23

Sledeće godine i u Valjevu ritejl park

č: | fb:

Radovi na izgradnji prvog ritejl parka u Valjevu počeće polovinom novembra, a završetak objekta na lokaciji bivšeg preduzeća “Remont” planiran je najkasnije do 1. maja sledeće godine. U novom šoping kompleksu austrijske kompanije „Immofinanz“, biće zaposleno 90 ljudi, objavljeno je na sajtu Grada. Kako se navodi na današnjem sastanku gradskog rukovodstva i austrijskog investitora dogovorena je dalja aktivnost na izgradnji ritejl parka površine 6.500 kvadratnih metara.

Ritejl parkovi obično imaju od 2.500 do 15.000 kvadratnih metara prostora za izdavanje i nude posetiocima dovoljan broj parking mesta, optimalan pristup lokaciji i visoku funkcionalnost uz atraktivnu ponudu međunarodnih i domaćih brendova. Kako je saopšteno, investitor je pribavio zemljište za izgradnju objekta i rešenje o građevinskoj dozvoli, tako da će nakon izbora izvođača, koji je u završnoj fazi, moći da krene sa izvođenjem radova na izgradnji objekta najkasnije polovinom novembra.

„Ovo će pružiti priliku za nova radna mesta, takođe i za druge prihode grada. Valjevo je dobar grad za ulaganje, ima dobro poslovno okruženje i mnoge kompanije svojim dolaskom su to i potvrdile, kao što su ‘Austroterm’, ‘Gorenje’, ‘Golden Lady’, ‘Interex’i druge. Drago mi je da će  Valjevo postati još jedan evropski grad koji će biti na mapi kompanije ‘Immofinanz’, gde će građani i posetioci Valjeva uživati u ovom vidu kupovine“, rekao je gradonačelnik Stanko Terzić. Predstavnici austrijske kompanije su se zahvalili gradskom rukovodstvu na efikasnosti i izrazili zadovoljstvo jer su uspeli da u kratkom vremenskom roku pribave svu potrebnu dokumentaciju.

Ovaj maloprodajni centar austrijske kompanije „Immofinanz“ biće jedan u lancu „Stop. Shop“ objekata, koji su namenjeni sredinama od 30.000 do 150.000 stanovnika, a roba koja se nudi je prilagođena kupovnoj moći stanovništva. U Srbiji je već izgrađen u Čačku, dok je u Nišu započela izgradnja „Stop.Shop” centra, objavljeno je na sajtu grada Valjeva.

Šta je ritejl (retail) park?

Za razliku od luksuznije varijante (shopping malla), ritejl (retail) park predstavlja grupu prodavnica sa jeftinijom robom. Ritejl parkovi su objekti na jednom nivou, bez podruma i spratova, koji se sastoje iz niza zasebnih lokala spojenih u jednu celinu. Ta celina je najčešće u obliku ćiriličnog slova p, u koju se ulazi direktno iz spoljnog okruženja, koga čine pristupne saobraćajnice sa parking mestima i plato sa zelenim površinama i šetališnim zonama duž ulaza u lokale.

Aktuelno

Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
U slučaju Vujić Subotić i još devet osoba Pre 1 dan 5 sati

Viši sud vratio i treću dopunu dopunjene optužnice

I treća dopunjena verzija optužnice protiv Aleksandra Vujića Subotića, bivšeg načelnika Gradske uprave, i još devet osoba, vraćena je na dopunu, jer je “potrebno bolje razjašnjenje stanja stvari da...  · 7 komentara