Slobodan Gvozdenović (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Gvozdenović (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
09.11.2015, 11:47

Rušenje Vlade Srbije krenulo je iz Valjeva

č: | fb:

Orkestrirana kampanja protiv Vlade Srbije i SNS krenula je baš iz Valjeva i Valjevo je pilot projekat za rušenje Vlade Srbije, ustvrdio je predsedniik valjevskih naprednjaka dr Slobodan Gvozdenović, narodni poslanik. „To je prepoznatljiva matrica - sprega tajkuna, političara bivšeg režima i delova medija, tako da je Valjevo pilot projekat za rušenje srpske Vlade", kaže Gvozdenović i pojašnjava da je sve počelo 5. novembra, kada je na televiziji koju kontroliše vlasnik firme „Ingrap-Omni“ gostovao predsednik DS Bojan Pajtić, a kampanja je nastavljena kroz medije, koje kontroliše vlasnik te firme, na najprizemniji način sa puno mržnje i histerije. „Sve je jasno, nervoza je sve veća jer ponestaje novca, pa zato pokušavaju da ruše Vladu republike Srbije“, ukazuje Gvozdenović i podseća na najnovija dešavanja na nivou Republike, gde su najveći državni funkcioneri bivšeg režima umešani u aferu oko kupovine dnevnog lista „Politika“ i reketiranja.

Na pitanje Kolubarskih.rs šta je to što, osim gostovanja Bojana Pajtića na lokalnoj televiziji, ukazuje da je „Valjevo pilot projekat za rušenje Vlade Srbije“, Gvozdenović nije precizno odgovorio. „To da je Valjevo pilot projekt za rušenje Vlade je moj utisak. Imam još neke pouzdane indicije, koje su sada samo indicije, ali velika verovatnoća je da mogu da budu tačne. O njima ne mogu sada da pričam, ali o njima sam pričao sa nekima iz stranke koji su po hijerarhiji mnogo viši od mene“, odgovara Gvozdenović.

Predsednik valjevskih naprednjaka je i na današnjoj konferenciji za novinare postavio pitanja kada će odgovarati sedmoro lica protiv kojih je podneta krivična prijava, ko ih štiti i odakle ide ta sprega? Gvozdenović pita kada će početi u tužilaštvu proces protiv ekipe na čelu sa vlasnikom firme „Ingrap-Omni“, koji kontroliše jednu televiziju u gradu, a koja je za vreme bivšeg režima, kako tvrdi, dobijala 90 posto poslova iz Direkcije. „Vidimo na osnovu krivične prijave zbog čega nema obdaništa, zašto nema novih puteva, seoskih ambulanti, zašto su mnoga deca tužna, a mnoge porodice dovedene u situaciju da im bude ugrožena budućnost“, kaže Gvozdenović.

„Pojedini su utvrdili da sam dobio prvostepenu presudu, (Osnovni sud je nepravosnažnom presudom oslobodio odgovornosti Gvozdenovića za teško delo protiv zdravlja ljudi, o čemu su prošle nedelje pisale Kolubarske.rs, prim. autora), a mene interesuje kada će krenuti proces protiv ovih koji su obuhvaćeni krivičnom prijavom“, pita Gvozdenović uz želju da i oni dobiju oslobađajuću presudu. Dodaje da bez obzira na presudu ostaje pitanje, kako je moguće da od 2000. do 2012. godine „građevinska firma ’Ingrap-Omni’, izraste u jedan takav gigant, doduše na staklenim nogama, koja je rad počela sa jednom mešalicom, dve lopate i kolicima, a sada ima grdne poslovne prostore, pumpe, vrapce i Indijance“.

Predsednik valjevskih naprednjaka dr Slobodan Gvozdenović kaže da je "još uvek živ i pored toga što su ga u medijima obdukovali nekoliko puta“ i ponavlja da Srbiju ovih dana očekuje rasplet velike reketaške afere, ali isto tako svaki grad u Srbiji očekuje rasplet onih afera koje su proizvod vladavine bivšeg režima poslednjih decenija.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 9 sati 55 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 12 sati 44 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.