Darko Glišić (foto: Đorđe Đoković)
Darko Glišić (foto: Đorđe Đoković)
24.12.2015, 15:01

Neprimerene izjave Darka Glišića o potkupljivanju novinara

č: | fb:

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje i smatra neprimerenim optužbe predsednika opštine Ub i visokog funkcionera SNS-a Darka Glišića da su novinari plaćeni da objave informaciju o ukidanju oslobađajuće presude narodnom poslaniku SNS-a Slobodanu Gvozdenoviću.

Darko Glišić je, gostujući 21. decembra na VTV, optužio novinare da su plaćeni da objave vest da je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo oslobođajuću presudu Osnovnog suda Slobodanu Gvozdenoviću i naložio novo suđenje, pre nego je “predmet stigao u pisarnicu”.

UNS podseća da je odluka doneta dva meseca pre objavljivanja, u šta se može ostvariti uvid na sajtu Apelacionog suda u Beogradu. Slobodan Gvozdenović optužen je da je počinio teško krivično delo protiv zdravlja ljudi.

„Simptomatično je da Gvozdenoviću u novinama izađe presuda, tako je članak i napisan kao presuda, 14. decembra, a da se proverom u Ministarstvu pravde dođe do podatka da je 15. decembra predmet pušten na pisarnicu. Ja sam razgovarao sa mnogim odgovornim ljudima u Ministarstvu pravde i siguran sam da se to neće ponoviti. I apsolutno sam siguran da će ljudi iz Ministarstva pravde ovo ispratiti do kraja u smislu da se više ne desi da neko za malo para ili nekog ličnog interesa pravi hajku na nekoga. Razgovarao sam i sa Nikolom Selakovićem i predočio sam mu sve ono što smatram da je nepošteno, nenormalno i nelogično, da predmet na pisarnici bude 15. decembra, a da ga 14. decembra neko objavi u novinama“, rekao je Glišić.

UNS ističe da su optužbe da su novinari uzeli novac da bi informacija dospela u javnost proizvoljne i poziva Glišića da, ukoliko ima dokaze o nečasnim radnjama koje su, navodno, novinari počinili, o tome obavesti nadležne državne organe i ukaže na konkretne krivce.

UNS podseća da je posao novinara da javnost upoznaje sa istinom i poziva svoje članove i druge novinare da i dalje objektivno, odgovorno i bez straha objavljuju sve informacije koje su od interesa za javnost. 

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
"Aproprijacija" za skoro milion evra godišnje Pre 3 sati 14 minuta

(Ne)kontrolisano trošenje tekuće budžetske rezerve

Iz tekuće budžetske rezerve svake godine se potroši blizu milion evra. Gradska vlast odlučuje kome i koliko novca će dati, građani nisu informisani, skupštinska većina ćuti i ignoriše zahtev...  · 2 komentara

Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 27.01.2023

Na proleće konačno sređivanje trotoara

Ove godine za sređivanje trotoara iz gradske kase biće izdvojeno 12,5 miliona dinara. Konačno će biti zamenjene oštećene behaton ploče u Karađorđevoj ulici. Bez odgovora pitanje da li će deo...  · 13 komentara