Obdanište (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Obdanište (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
20.06.2014, 14:06

Od 1. jula neće raditi vrtići

č: | fb:

Zbog neophodnih radova na sređivanju devet objekata Predškolske ustanove „Milica Nožica“, od 1. jula biće zatvoreno pet, dok u avgustu neće raditi četiri vrtića. Za vreme krečenja i dizinfekcije objekata jedan broj zaposlenih će koristiti godišnji odmor, a mališani će, privremeno na mesec dana, biti smešteni u najbliži vrtić. Pored sređivanja vrtića u planu je i krečenje centralne kuhinje, gde će biti urađena i kompletna zamena poda. Direktor Predškolske ustanova „Milica Nožica“, Zlatomir Marković  kaže da je zatvaranje vrtića neophodno kako bi se obavili svi radovi u letnjem periodu kada, zbog godišnjih odmora, manji broj dece boravi u vrtićima.

Obdanište Zvončić

Obdanište Zvončić (Foto: Đorđe Đoković)

Nelogične odluke Predškolske ustanove

Roditelji, čija će deca biti privremeno preseljena, treba da podnesu zahtev da dete bude prebačeno u drugi vrtić. Takođe u obavezi su da ustanovi dostave potvrdu poslodavca da u julu ili agvustu neće biti na godišnjem odmoru. Još jedna nelogičnost je i to što će roditelji čija dece neće boraviti u vrtiću u julu ili avgustu morati da plate 1.800 dinara, što je polovina mesečne cene. To bi bilo prihvatljivo da je odluka roditelja da u tom periodu njihovi mališani ne borave u vrtiću, ali u ovom slučaju odluku o zatvaranju vrtića je donela Predškolska ustanova.

Direktor Zlatomir Marković pojašnjava da su sve te odluke donete još ranije, ali da one mogu biti promenjene, ukoliko predstavljaju problem roditeljima.

- Razlog što ustanova traži od roditelja da donesu potvrdu od poslodavca, da neće biti na odmoru u julu i avgustu, je zbog evidencije kako bi smo imali uvid koliko dece neće boraviti u obdaništima.Ta potvrda je formalnost i ja sam vaspitačima rekao da ne insistiraju na tome – kaže direktor Zlatomir Lukić.

Na pitanje Kolubarskih.rs zar nije dovoljna reč roditelja da neće biti na godišnjem odmoru, zašto ih dodatno opterećivati sa bespotrebnim zahtevom, Lukić kaže da do sada nije bilo primedbi roditelja, ali da ta odluka može biti povučena, kao i odluka o plaćanju polovine mesečnog iznosa za boravak u Predškolskoj ustanovi.

Takođe, Lukić je saglasan i sa našom konstatacijom da je apsurdno da roditelji pišu zahtev za preseljenje deteta u drugi objekat zbog krečenja kada je to odluka ustanove, tim  pre što njihove službe prave raspored o preseljenju mališana.

Zlatomir Marković

Zlatomir Marković (Foto: Đorđe Đoković)

Preispitaćemo odluke

- Sve te odluke su donete ranije, što ne mora da znači da ne možemo da ih menjamo ukoliko predstavljaju problem i dodatno opterećuju roditelje. Mi smo tu zbog dece i njihovih roditelja, da im olakšamo, a nikako da im otežamo – kaže direktor Predškolske ustanove Zlatomir Lukić i dodaje da će sa saradnicima preispitati neke odluke.

Kako saznaju Kolubarske.rs danas popodne biće održana sednica Upravnog odbora Predškolske ustanove „Milica Nožica“ na kojoj će biti razmatran predlog da roditelji, čija deca neće boraviti u vrtiću u julu i avgustu zbog krečenja i preseljenja u drugi objekat, neće plaćati ni polovinu od mesečne nadoknade za boravak u vrtiću.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 5 sati 20 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 2 sati 30 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 5 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara