Kej Kolubare (foto: Đorđe Đoković)
Kej Kolubare (foto: Đorđe Đoković)
22.01.2016, 12:01

Očišćen grad i sa duplo manje novca

č: | fb:

Za zimsko održavanje ulica i lokalnih puteva u valjevskom kraju gradska vlast je potrošila 3,5 miliona dinara manje u odnosu na prethodne godine. Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić kaže da je to praktično ušteđen novac jer je ranije za šest-sedam snežnih dana izdvajano preko sedam miliona dinara za zimsko održavanje ulica i lokalnih puteva. „Toliko novca smo mogli potrošiti i početkom januara, kada je visina snega bila preko 30 centimetara, približnu sumu prošlog vikenda, a efekti bi bili skoro isti“, kaže Jeremić i ponovlja da je politika grada, kada je reč o zimskom održavanju, da se napravi ravnoteža između urađenog i plaćenog.

Jeremić priznaje da se moglo bolje reagovati u prvom snežnom talasu početkom januara i da su ulice, ali i trotoari mogli biti bolje očišćeni, ali to bi grad koštako sedam miliona dinara. „Sigurno je da može bolje i kvalitetnije. Ali ono što je najvažnije jeste da su ulice bile prohodne i da nije bilo problema u funkcionisanju javnih preduzeća“, kaže Jeremić. On se zahvalio građanima koji su, kako reče, spremnije dočekali sneg, prethodnog vikenda i na vreme ga očistili sa trotoara ispred svojih objekata.

Za čišćenje preko 82 gradske ulice prvog i drugog prioriteta, kao i za 29 lokalnih puteva u valjevskom kraju, prošlog vikenda angažovano je 15 kamiona i mašina, što je više nego početkom januara. Osim većeg broja mehanizacije i manjih padavina, bolje očišćenom gradu doprinelo je, svakako, i obaveštenje koje je uručeno građanima o obavezi čišćenja snega ispred objekata, čiji su vlasnici ili zakupci.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 44 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...

Osnicba škola u Mionici  (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 22 sati 39 minuta

Mionički osnovci ostvarili značajan uspeh na takmičenjima

Mionički osnovci ostvarili su značajne rezultate na republičkom takmičenju iz engleskog jezika, okružnom takmičenju iz programiranja, okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, kao i...