Registracija Prijava preko FB
Hala u industrijskoj zoni (foto: Đorđe Đoković)
Hala u industrijskoj zoni (foto: Đorđe Đoković)
26.01.2016, 14:21

Prodate još tri hale u industrijskoj zoni

č: | fb:

Valjevske firme kupile su za skoro 530.000 evra tri hale u industrijskoj zoni, u Goriću na prostoru bivše fabrike nameštaja “Stefil", ukupne površine 5,3 hiljada kvadrata. Nakon prošlogodišnje prodaje četiri hale ostala je jedino neprodata hala „Kombidoza“ koja je, po odluci gradskog rukovodstva zbog lakše prodaje, podeljena na tri dela.

Preduzeće „EMCO" je kupilo poslovni prostor površine od oko 1.700 kvadrata za 172.000 evra uz obavezu da zaposli šest radnika. Firma „TIK“ je postala vlasniki poslovnog prostora od oko 1.750 kvadrata po ceni od 181.000 evra, uz obavezu da naredne dve godine pokrene proizvodnju i zaposli sedam radnika, dok je objekat od oko 1.770 kvadrata za 175.500 evra kupilo preduzeće „Poliform“, uz obavezu zapošljavanja sedam radnika u naredne dve godine.

„Kupovinom ove tri hale uvećava se broj preduzeća u industrijskoj zoni, ali i broj radnika kojih trenutno ima 340, a očekujemo da ukupan broj zaposlenih u firmama koje posluju u industrijskoj zoni do poloviune godine bude blizu 500, što možda nije neki veliki pomak, ali je značajan”, kaže zamenik gradonačelnika Žarko Kovač.  

Za ovogodišnje radove u industrijskoj zoni iz gradske kase biće izdvojeno oko 20 miliona dinara. Kovač najavljuje da će u narednih mesec dana biti gotov plan uređenja građevinskog zemljišta i program razvoja Industrijske zone, o čemu će se izjašnjavati odbornici na Skupštini grada koja će biti održana krajem februara ili početkom marta. „Osim ova dva dokumenta, moramo u što skorije vreme uraditi i projekat uređenja i razvoja Industrijske zone sa kojim ćemo konkurisati kod Ministarstva za privredu za dobijanje posticajnih sredstava za uređenje tog prostora”, kaže Kovač.

On najavljuje da će u ovoj godini biti završena i projektna dokumentacija saobraćajnice koja bi od obilaznice Valjevo-Užice prolazila kroz celokupnu Industrijsku zonu, jer, kako reče, bez saobraćajne veze neće moći da funkcioniše. „Planirano je da ta saobraćajnica bude izgrađena u naredne tri-četiri godine, kada će biti otkupljeno još nekoliko parcela u neposrednoj blizini, čime će biti proširena površina Industrijske zone. U toku je i postupak koji se vodi sa ‘Jablanicom’, tako da bi se i ta lokacija mogla priključiti indusatrijskoj zoni”, navodi zamenik gradonačelnika Žarko Kovač.

Za proteklih godinu dana prodato je sedam hala u industrijskoj zoni, koje su u vlasništvu grada. Početkom novembra prošle godine prodata su tri objekta, ukupne površine preko 15.900 kvadrata za 560.000 evra, a vlasnicu su postale valjevske firme  “Samedi”, „Termo sistem tehnika” i “Gradnja beton“. Ranije je halu u industrijskoj zoni od 3.940 kvadrata kupila firma "ABC-test".

Aktuelno

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 6 sati 35 minuta

U Valjevu 75 novozaraženih

U Valjevu je još 75 osoba zaraženo koronavirusom, u Kolubarskom okrugu još 140. U Opštoj bolnici Valjevo trenutno je na lečenju 199 kovid pacijenta.  · 2 komentara

Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Na 38 biračkih mesta Pre 13 sati 3 minuta

Izbori u Mionici

U Mionici su jutros u sedam časova otvorena biračka mesta, a pravo glasa u toj opštini moći će da ostvari 10.987 birača na 38 biračkih mesta. Za 39 odbornika kandidovala su se 194 punoletna...  · 7 komentara