Panorama Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
Panorama Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
18.02.2016, 10:41

Predlozi za godišnje nagrade Valjeva

č: | fb:

Gradska komisija donela je odluku o ovogodišnjim dobitnicima nagrade Grada Valjeva, koja se dodeljuje povodom Dana Valjeva, a konačnu reč daće odbornici 4. marta na sednici Skupštine grada. Ovaj put bez kandidata za oblast arhitektura i zaštita životne sredine­­­­­, medicina i socijalna zaštita i za umetnost.

Komisija je predložila da godišnju nagradu u oblasti privrede dobije kompanija “Vega”, koja je po dobiti bila najuspešnija firma u Kolubarskom okrugu, za vaspitno-obrazovni rad predložena je Podružnica matematičara Valjevo, nagrada u oblasti stvaralaštvo učenika i studenata trebalo bi da pripadne učenici Muzičke škole, devetogodišnjoj Mariji Obradović, dok je za oblast nauka, inovacije i pronalazaštvo ­­­­­­­­­predložen dvadesetdevetogodišnji Marko Tanasković, koji je doktorirao na čuvenom Švajcarskom federalnom institutu za tehnologiju u Cirihu. Godišnju nagradu za postignute rezultate u sportu trebalo bi da dobije trener Abaligaša KK Metalac Vladimir Đokić, dok je za oblast kultura i informisanje predložena Književna zajednica Valjevo.

Komisija je odlučila da dodeli dve specijalne nagrade. Nagradu za životno delo trebalo bi da dobije dr Nikola Simić, dok je publicista Milorad Tude Radojičić predložen za nagradu, koja se dodeljuje za poseban doprinos razvoju i afirmaciji grada.

I pored toga što su u roku prispeli predlozi za sve oblasti, Komisija je smatrala da godišnju nagradu Grada Valjeva niko ne zaslužuje za humanitarni rad i humanost, u oblasti arhitektura i zaštita životne sredine­­­­­, medicina i socijalna zaštita i za oblast umetnost.

O predloženim kandidatima za najveće priznanje Grada odlučivala je Komisija u sastavu: predsednik Mila Grujičić, Slavica Pantelić Cupać, Ivana Jolović, dr Vojislav Andrić, dr Zoran Jokić, Zoran Stanković, Milorad Radojičić, dr Radoje Petrović, Milan Gajić, Desimr Tadić i Vigor Majić.

I prilikom ovogodišnjeg izbora, među predloženim kandidatima se našao i član Komisije za dodelu nagrade Grada Valjeva, Milorad Tude Radojičić. Prošle godine među kandidatima, takođe je bio član komisije dr Vojislav Andrić.

Prema saznanjima Kolubarskih.rs, Komisija će sledeće srede održati još jednu sednicu na kojoj će biti predložene, kako rekoše pojedini članovi Komisije, "bitne izmene Odluke o dodeli nagrada Grada Valjeva". Neke od izmena se odnose na kriterijume, ali i na to da se kultura i informisanje razdvoje na dve oblasti, kao i da se doda nova oblast poljoprivreda.

Dr Đukanović predložen za počasnog građanina Valjeva

Košarkaški klub „Metalac“ i Šahovski klub „Sveti Nikolaj“ predložili su dr Boška Đukanovića za počasnog građanina Valjeva. Predlog je prihvatila gradska Komisija za dodelu zvanja počasni građanin Valjeva, a konačnu odluku će doneti odbornici Skupštine grada na sednici 4. marta.

Zvanje počasnog građanina Valjeva poslednji je poneo košarkaš Miloš Teodosić koji je počasnim građaninom proglašen 2014. godine.

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
"Aproprijacija" za skoro milion evra godišnje Pre 3 sati 29 minuta

(Ne)kontrolisano trošenje tekuće budžetske rezerve

Iz tekuće budžetske rezerve svake godine se potroši blizu milion evra. Gradska vlast odlučuje kome i koliko novca će dati, građani nisu informisani, skupštinska većina ćuti i ignoriše zahtev...  · 2 komentara

Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 27.01.2023

Na proleće konačno sređivanje trotoara

Ove godine za sređivanje trotoara iz gradske kase biće izdvojeno 12,5 miliona dinara. Konačno će biti zamenjene oštećene behaton ploče u Karađorđevoj ulici. Bez odgovora pitanje da li će deo...  · 13 komentara