Slobodan Gvozdenović i Zoran Babić (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Gvozdenović i Zoran Babić (foto: Đorđe Đoković)
12.04.2016, 12:49

Babić u Kraljevu spreman za izbore 26. aprila

č: | fb:

Član predsedništva SNS-a i bivši šef poslaničkog kluba naprednjaka u republičkom parlamentu Zoran Babić bio je danas gost izbornog štanda SNS-a na Gradskom trgu. „Osim što sam došao da obiđem ovaj divan grad, pun duha, istorije i kulture, ali pre svega grad pun ove lepe mladosti što stoji iza mene, koja je veoma aktivna u SNS, došao sam da dam podršku Opštinskom odboru u predizbornoj kampanji. Mislim da je Srbija za prethodne dve godine, a na taj način i sam grad Kraljevo, prošla kroz jedan težak period...“, izgovori Babić dve greške već na samom početku svog govora. Niti je u Kraljevu, niti daje podršku Opštinskom odboru. Kada su mu novinari došapnuli da je u Valjevu, a ne u Kraljevu, Babić, uz izvinjenje, objašnjava da je „juče bio u Kraljevu, a taj grad je blizu njegove Vrnjačke Banje, pa je malo emotivno vezan za Kraljevo, a i inače ovih dana u kampanji puno putuje..."

Funkcioner naprednjaka je podsetio da smo se za poslednje dve godine suočavali sa recesijom, zaostalim dugovima, sa poplavama, ali smo se i stabilizovali. „Počeli smo da vraćamo stare dugove, prepolovili smo deficit, privukli smo stranih investicija za 1,7 milijardi evra, 120.000 ljudi je dobilo svoj posao. Znam da ima onih koji su skeptični, onih koji nemaju posao, ali želimo da napredujemo na biznis listi, da i dalje privlačimo strane investicije, ali ono što je važno želimo da podstaknemo domaća mala i srednja preduzeća. Mislim da i u Valjevu, ali i širom Srbije, postoji mnogo malih preduzeća koja pošteno i odgovorno rade“, rekao je Babić. Podseća da je Vlada Srbije samo u ovoj godini opredelila 16 milijardi dinara za podsticanje nove proizvodnje, za novu opremu i mašine. Najavljuje da će u budžetu Srbije biti i „startnih sredstava“, a prioritet je i žensko preduzetništvo.

Babić pogreši još jednom, ovaj put bez izvinjenja, rekavši da nam se 26. približava. Zastade, novinar došapnu 24, Babić se ispravi pa reče – „24. je dan kada će Srbija odlučivati između budućnosti i prošlosti. Mnogo je onih koji nam daju laka obećanja, nagledao sam se ovih dana busanja u junačke grudi, žalosno je što ima onih koji bi da nas vrate u haos i beznađe devedesetih. Za SNS i Aleksandra Vučića najbitnija je budućnost“, poručio je Babić.

Zoran Babić

Zoran Babić (Foto: Đorđe Đoković)

Na pitanje Kolubarskih.rs, ukoliko SNS pobedi na republičkim izborima, a u Valjevu neka druga partija bude vladajuća, a ne SNS, da li naš grad može da očekuje pomoć Vlade Srbije kroz strane investicije, otvaranje novih radnih mesta ili pomoć malim preduzećima i ženskom preduzetništvu, Babić odgovara da je Vlada Aleksandra Vučića „Vlada svih građana Srbije“.

„Za prethodne dve godine Aleksandar Vučić je otvorio 27 novih fabrika i 120.000 radnih mesta. Nismo pravili razliku. Problem nastaje onog trenutka kada lokalne samouprave umesto da prema Vladi Srbije kandiduju projekte, nova radna mesta, puteve... oni idu u Beograd noseći transparent na kome piše uaaa Vučiću ili Vučiću p....u! Da li će takvi transparenti poći iz Valjeva ili povike koje smo nedavno čuli ispred beogradske Arene na mitingu socijalista ili slušajući funkcionere kojima je jedina politika da što bolje izvređaju Vučića, e to je problem! Morate izabrati da li ćete imati ljude koji će vikati uaaa Vučiću i svađati se sa Vladom ili ćete imati ljude koji će sarađivati sa Vladom Srbije“, zaključuje Babić.

On ne zna da li je valjevsko rukovodstvo prethodne dve godine u Vladu Srbije dolazilo sa transparentima i pogrdnim povicima ili sa projektima za koje Vlada Srbije nije bila zainteresovana jer naprednjaci nisu bili na vlasti u Valjevu.

Na pitanje Kolubarskih.rs koliko je Vlada Srbije ili, kako reče Babić, Vlada svih građana Srbije, dovela stranih investitora u Valjevo i koliko je premijer Vučić, premijer svih građana Srbije, otvorio fabrika i radnih mesta u Valjevu, Babić odgovara da ne zna pojedinačne podatke, zna za celu Srbiju i ponavlja da je direktnih stranih investicija u celoj Srbiji bilo 1,7 milijardi evra, otvoreno je 27 novih fabrika i 120.000 novih radnih mesta.

Zoran Babić ne zna da li je i koliko fabrika i novih radnih mesta otvoreno u Valjevu, jer kako reče „nisam se bavio Valjevom“, ali zna da je Valjevo, kao i svaki drugi grad u Srbiji u „istom prioritetu, sa najvećom voljom i ljubavlju Aleksandra Vučića“.

Aktuelno

Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Od petka 3. februara 3.02.2023

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa...