Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
25.06.2014, 14:34

Poslovanje i bez povećanja cena usluga

č: | fb:

Javna preduzeća “Vodovod” i “Vidrak” imaće  devet miliona dinara manji od planiranog prihoda, jer im nije odobreno povećanje cena usluga što je bilo predviđeno programom poslovanja za 2014. godinu. Zbog elementarne nepogode i situacije u kojoj su se našli građani javna komunalna preduzeća su, na predlog lokalne vlasti, odustala od povećanja cena usluga. Tako će „Vodovod” kome nije odobreno povećanje cena vode i kanalizacije za deset odsto ostati uskraćen za pet miliona dinara.

Đorđe Pavlović

Đorđe Pavlović (Foto: Đorđe Đoković)

-  Zbog poplava, ali i ekonomske situacije, rukovodstvo „Vodovoda“ i gradska vlast su odlučili da cene ostanu iste. Zato ćemo imati manji prihod, ali postoje drugi načini da obezbedimo taj novac. Nadamo se preko sudskog izvršitelja, tačnije naplatom utuženih dužnika, kao i našim angažovanjem na dodatnim radovima za treća lica – kaže Đorđe Pavlović, direktor Vodovoda.

Privreda i građani „Vodovodu” duguju oko 220 miliona, od čega dug  privrede iznosi 120 miliona dinara. Najveći dužnik je „Krušik” čiji je dug do danas bio 54,6 miliona dinara. Današnjom uplatom taj iznos je smanjen na 50,6 miliona dinara i sa valjevskim najvećim preduzećem „Vodovod” će napraviti ugovor o reprogramu duga. Veliki dužnici si i preduzeće „Vujić” sa 32 miliona, slede Zdravstveni centar sa osam miliona i „Krušik akumulatori” sa  4,5 miliona dinara duga.

Javno komunalno preduzeće „Vidrak” će, kome nije odobreno povećanje cena usluga za 11 odsto, ostati uskraćeno za 3,5 do četiri miliona dinara.

Đorđe Milanović (levo)

Đorđe Milanović (levo) (Foto: Đorđe Đoković)

- Taj iznos je moguće nadomestiti iz drugih izvora i štednjom. Pre svega uštedom u materijalu i gorivu. Mi smo već, tačnije od početka godine, smanjili troškove za gorivo. Primera radi, u martu, aprilu i maju potrošeno je 8,5 tona goriva manje nego u istom periodu prethodne godine, što je ušteda za 1,3 miliona dinara – kaže Đorđe Pavlović, direktor „Vidraka”.

I „Vidrak” poput „Vodovoda” muku muči sa nenaplaćenim potraživanjem. Ukupan dug je 85,5  miliona dinara, od toga građani  za usluge „Vidraku” duguju blizu 51 milion dinarra. Među najvećim dužnicima je Zdravstveni centar koji duguje oko pet miliona dinara.

Aktuelno

Zlato za juniorsku reprezentaciju Srbije  (foto: www.waterpoloserbia.org)
Čestitka gradonačelnika Valjeva Pre 19 sati 31 minuta

Valjevski vaterpolisti među juniorskim prvacima Evrope

Juniorska reprezentacija Srbije u vaterpolu postala je prvak Evrope. Za reprezentaciju Srbije igrala su četvorica Valjevca, Aleksandar Kovačević, Srđan Baucalo, Bogdan Gavrilović i Petar Stanić....  · 3 komentara