Novinari čekaju ministarku (foto: Đorđe Đoković)
Novinari čekaju ministarku (foto: Đorđe Đoković)
20.04.2016, 12:07

Novinari otišli ne sačekavši ministarku Zoranu Mihajlović

č: | fb:

Posle 45 minuta čekanja potpredsednice Vlade Republike Srbije i ministake građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović valjevski novinari, snimatelji i fotoreporteri okrenuli su se i otišli i na taj način pokazali da „novinari ne kleče” i poslali poruku da „ukoliko želiš da te drugi poštuju, moraš se prvo sam poštovati!”

Poziv za današnju posetu ministarke u Vladi Srbije (ministarke, a ne potpredsednice SNS) novinarima je uputio Gradski odbor SNS u kome je naznačeno da će ministarka Zorana Mihajlović i direktor Javnog preduzeća "Srbijavode" Goran Puzović posetiti lokaciju u gradskom jezgru Valjeva (korito reke Kolubare) gde će uskoro započeti radovi na daljoj sanaciji keja. Javnosti će se obratiti u 11.15 u parku na Jadru na press konferenciji na otvorenom, piše u pozivu za „press konferenciju na otvorenom”.

U parku na Jadru, koji je prošle godine rekonstruisan sa 13,5 miliona dinara iz gradske kase, pola sata pre zakazanog vremena bili su funkcioneri i aktivisti valjevskih naprednjaka. Pet minuta pre zakazanog vremena u parku na Jadru pojavio se i direktor Javnog preduzeća "Srbijavode" Goran Puzović, a tačno na vreme u 11.15 došle su i ekipe svih valjevskih redakcija i dopisnici nekoliko beogradskih medija.

Puzović i valjevski naprednjaci

Puzović i valjevski naprednjaci (Foto: Đorđe Đoković)

S obzirom na to da nam se 45 minuta niko od valjevskih funkcionera SNS-a nije obratio kako bi nam, ne mora izvinjenje, ali bar rekao da ministarka iz tih i tih razloga kasni i da će u Valjevo doći tad i tad, odlučili smo da više ne čekamo ministarku i da odemo.

Sminatelji i fotoreporter čekaju ministarku

Sminatelji i fotoreporter čekaju ministarku (Foto: Kolubarske.rs)

Nije ovo prvo čekanje ministra ili nekoga iz vrha vlasti. Načekali su se valjevski novinari i više i duže, ali smo uvek dobijali izvinjenje i objašnjenje, nakon čega smo se osećali jednako loše, ali nam je bivalo lakše, osećali smo se manje poniženim i na to smo gledali kao na „sve to ide u rok službe”.

Svojim gestom odlaska, doduše ne svi jer kolege iz „Vujić” televizije, TV „Marš” i Radio Valjeva nisu dobile dozvolu svojih urednika da „napuste lice mesta dok ne dođe ministarka”, pokazali smo da ne prihvatamo takav odnos, nekulturu i nepoštovanje.

I pitam se kako neko ko ne može da organizuje svoje vreme može da organizuje složen i ozbiljan sistem kakav je država?

 

Aktuelno

Voda nije za piće (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 10 sati 15 minuta

Voda na Divčibarama nije za piće

Voda na Divčibarama nije za piće zbog poremećaja u kvalitetu sirove vode, saopšteno je iz JKP Vodovod Valjevo. Poboljšanje kvaliteta vode se očekuje već sa prvim padavinama, navodi se u saopštenju.  · 5 komentara