Sanirano korito Kolubare (3.10.2015.) (foto: Đorđe Đoković)
Sanirano korito Kolubare (3.10.2015.) (foto: Đorđe Đoković)
21.04.2016, 12:29

Država nije obnovila korito Kolubare, niti je gradila puteve

č: | fb:

„Država nije obnovila korito Kolubare, niti je gradila puteve u Valjevu“, rekao je na konferenciji za novinare kandidat za gradonačelnika SPS-a Dragan Jeremić. Reagujući na izjavu ministarke građevinarstava, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović koja je, prilikom jučerašnje posete Valjevu, izjavila da je „Država uložila 106 miliona dinara u sređivanje korita reke Kolubare“, Jeremić je rekao da to apsolutno nije tačno.

„Rekonstrukciju korita Kolubare u dužini od preko jednog kilometra finansirala je Vlada Japana, a ne Vlada Srbije. U sređivanje, posle poplava razrušenog korita Kolubare, Vlad Japana je uložila 110, 9 miliona dinara i mi smo narodu Japana na toj pomoći zahvalni“, rekao je Jeremić.

Kuroki, Terzić i  Kovač (21.10.2014.)

Kuroki, Terzić i Kovač (21.10.2014.) (Foto: Đorđe Đoković)

Dragan Jeremić kaže da „Valjevo nije dobilo ništa iz republike što nije samo uložilo“ i objašnjava da su Valjevu samo refundirani troškovi, a nikako nije reč o investicijama. „Nama je zapravo vraćen novac koji smo iz gradske kase utrošili na saniranje šteta od poplave 2014. godine. Valjevu su, kao i svim drugim poplavljenim gradovima, preko Kancelarije za obnovu sredstva refundirana", objašnjava Jeremić.

Dodaje da je nejasna izjava ministarke Mihajlović da će u „periodu 2015-2016. biti uloženo ukupno 240 miliona dinara u obnovu puteva na teritoriji Valjeva”. Jeremić, koji je direktor Gradske direkcije, tvrdi da država prošle godine, a ni nekoliko prvih meseci ove godine, nije uložila ni dinar u puteve i ulice, koji su na teritoriji Valjeva.

„Naravno Valjevo se ne odriče tih para, i ja bih, kao neko ko se kandidovao za gradonačelnika, vrlo rado primio taj novac, rado bih konkurisao za sredstva iz republičke kase. Zato, apelujem na ministarku da nam taj novac o kome priča uplati u gradsku kasu, a mi imamo projekte u koje ćemo sredstva investirati”, poručio je Dragan Jeremić.

 

 

 

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 3 sati 30 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 6 sati 19 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.