Podela paketa (foto: Đorđe Đoković)
Podela paketa (foto: Đorđe Đoković)
27.06.2014, 13:04

Paketi za najmlađe

č: | fb:

Deci iz hraniteljskih porodica i drugih socijalno i materijalno ugroženih kategorija u Gradskoj kući su uručeni paketi u okviru Lokalnog plana akcije za decu. Dvadesetoro dece sa evidencije Centra za socijalni rad dobilo je pakete sa garderobom i sredstvima za higijenu.

Predsednica odbora za implementaciju Lokalnog plana akcije za decu Olga Jukić rekla je da je ove godine za sve aktivnosti izdvojeno tri miliona dinara, a planirana je realizacija ukupno 11 projekata. Direktorka Centra za socijalni rad Kaja Jovanović kazala je da je svaka pomoć ugroženoj deci od neprocenjivog značaja.

- Mi smo tu za sve njihove potrebe koje preko Centra za socijalni rad ostvaruju. Tu je mnogo više dece i porodica, ali i ovo što smo učinili za dvadesetoro dece je jedan veliki gest. U gradu ima preko 40 hraniteljskih porodica, šestoro dece je na hraniteljstvu i to je jedan način zbrinjavanja i zaštite dece koji je human i vrlo približan životu deteta u biološkoj porodici – kazala je Kaja Jovanović.

„Hranitelji novčanu naknadu nisu dobili četiri meseca“, glasio je odgovor Kaje Jovanović na pitanje novinara da li su hranitelji dece dobili novac.

- Njihovi hranitelji nisu dobili naknade, jer još uvek traje blokada računa Centra. Veliki napori se ulažu i u Ministarstvu za rad i socijalna pitanja i u Gradu Valjevu da se to reši, ja verujem da će to u najskorije vreme biti. Oni su bez novca četiri meseca, to je deo koji je njihova nadoknada, a ono što je za život dece je isplaćeno, deca ne bi trebalo da trpe. Mi smo u aprilu imali sastanak sa hraniteljima i predočili im teškoće, pa su pokazali dobru volju da sačekaju i budu strpljivi jer nemamo drugi put da se to reši – kaže direktorka Centra za socijalni rad.

Podela paketa deci jeste lep gest, ali taj čin svakako nije trebalo da bude održan pred kamerama, jer je njima njihova muka dovoljna i bez izlaganja javnosti i bespotrebnog marketinga. O tome bi organizatori trebalo da razmisle do sledeće godine.

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 17 sati 54 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...