Novoizabrano skupštinsko rukovodstvo (foto: Đorđe Đoković)
Novoizabrano skupštinsko rukovodstvo (foto: Đorđe Đoković)
20.06.2016, 07:15

Milorad Ilić izabran za predsednika Skupštine grada

č: | fb:

Za predsednika Skupštine grada u novom sazivu izabran je pravnik Milorad Ilić sa liste SPS-a, većinom glasova odbornika na današnjoj konstitutivnoj sednici. Za Ilića je glasalo 44 odbornika vladajuće većine, koju čline naprednjaci i socijalisti, dok je protiv bilo šest odbornika DS i Pokreta "Dosta je bilo".

Za zamenika predsedniks Skupštine grada izabran je pravnik Mihailo Milutinović sa liste SNS-a, za koga je glasalo 44 odbornika vladajuće većine, dok je protiv bilo šest odbornika DS i Pokreta "Dosta je bilo". Pravnik Đorđe Pavlović iz SPS-a postavljen za sekretara Skupštine grada.

"Prvi i osnovni zadatak biće mi da vratim dostojanstvo valjevskom parlamentu", poručio je novoizabrani predsednik Skupštine grada Milorad Ilić.

Milićević i Ilić glasaju

Milićević i Ilić glasaju (Foto: Đorđe Đoković)

Gvozdenović glasa

Gvozdenović glasa (Foto: Đorđe Đoković)

Jeremić glasa

Jeremić glasa (Foto: Đorđe Đoković)

Konstitutivna sednica Skupštine grada započeta je 31. maja na kojoj su verifikovani mandati 51. odbornika, a kada su došli na red izbor predsednika valjevskog parlamenta i njegovog zamenika, kao i postavljenje sekretara, sednica je prekinuta.

Na nastavak zasedanja i izbor skupštinskog rukovodstva čekalo se više od dve nedelje, sve dok Predsedništvo SNS nije prihvatilo koalicioni sporazum naprednjaka i socijalista, koji u gradskom parlamentu imaju apsolutnu većinu od 44 odbornika.

Novoizabrani predsednik Skupštine grada, diplomirani pravnik Milorad Ilić bio je predsednik Skupštine opštine Valjevo u tri mandata 1992-2000, najduže u istoriji Valjeva. Od 2014. bio pomoćnik gradonačelnika.

Novoizabrani zamenik predsednika Skupštine grada Mihailo Milutinović je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje-filijala Valjevo.

Na početku konstitutivne sednice Skupštine grada, odbornik Slobodana Pavlovića (DS) pozvao je kolege da minutom ćutanja odaju počast nedavno preminulom Radivoju Radu Pirgiću, koji je bio odbornik SO Valjevo u nekoliko saziva, jedan od osnivača SPO u Valjevu i njegov funkcioner. 

Minut ćutanja

Minut ćutanja (Foto: Đorđe Đoković)

Nakon konstitutivne sednice zakazana je i prva redovna sednica Skupštine grada na kojoj će biti izabrani gradonačelnik, zamenik gradonačelnika i članovi Gradskog veća. Kandidat za gradonačelnka je Slobodan Gvozdenović, a za zamenika gradonačelnika Dragan Jeremić.

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 21 sati

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 23 sati 36 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara