Sa
Sa "vukovcima" ispred Gradske kuće
30.06.2014, 12:40

Uručene knjige najuspešnijima

č: | fb:

Prijem za „vukovce“ i đake generacije valjevskih osnovnih i srednjih škola priređen je u Gradskoj kući. Školovanje je sa svim peticama završilo 67 osnovaca i 28 srednjoškolaca.

- Ovo je sigurno jedan od najprijatnijih trenutaka u kojima zaposleni u organima Grada mogu učestvovati. Zadovoljstvo mi je što možemo da pokažemo da u Valjevu zaista imamo izvanrednu decu u osnovnim školama i omladince u srednjim, koji su ostvarili tako dobre rezultate. Svima vam čestitam, a posebno nastavnicima i profesorima koji su taj rad usmeravali, pratili i jednako su zaslužni za uspeh. Nadam se da ćete u daljem školovanju biti odlični srednjoškolci i studenti, a zatim stručnjaci i ljudi koji će takođe obavljati javne poslove i koji će popraviti ovu stvarnost i trenutak u kome živimo – poručio je najuspešnijim đacima zamenik gradonačelnika Žarko Kovač, koji im je, zajedno sa predsednicom Skupštine grada Slavicom Pantelić Cupać, uručio knjige.

I osnovci i srednjoškolci kažu da nije teško biti među najboljima ukoliko se obaveze dobro isplaniraju. To misli i Katarina Jovanović iz Osnovne škole „Andra Savčić“, koja je rekla da je potrebno „samo dobro sve uskladiti i organizovati“, a planira da upiše prirodno-matematički smer u Valjevskoj gimnaziji. Slično kaže i jedan srednjoškolac.  

- Zaista je teško, ali ukoliko se voli ono što se radi i ukoliko se tome posveti neko vreme, nije obavezno da to bude baš svo vreme i da se žrtvuju sve vanškolske aktivnosti, uz dobru organizaciju može se postići, mogu se ispuniti zacrtani ciljevi – rekao je Aleksandar Tomić, koji je završio Tehničku školu, smer elektrotehničar računara, a priprema se za prijemni ispit na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu.

Od 2010. godine do danas sve je manji  broj “vukovaca” među valjevskim osnovcima i srednjoškolcima. Pre pet godina bilo je 114 đaka sa Vukovom diplomom, 2011. godine od 116 đaka sa svim peticama 15 je bilo srednjoškolaca. Prošle godine među 99 “vukovaca” bilo je 16 srednjoškolaca. Ove godine 95 osnovaca i srednjoškolaca završilo je školovanje sa svim peticama. Do 2010. godine prijem za najbolje đake tradicionalno je organizovan na Vidovdan. 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 5 sati 6 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 12 sati 3 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 12 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara