Tešnjar
Tešnjar
09.08.2016, 07:09

Komunalna policija u dane Tešnjarskih večeri

č: | fb:

Prekršaji koji su obeležili i ove letnje dane u Tešnjaru, posebno u vreme održavanja letnjeg festivala, su buka i uriniranje na javnim mestima. To potvrđuju i u Komunalnoj policiji i navode da su stanari stare valjevske čaršije u svojim prijavama najviše isticali upravo ove probleme. 

Kažu da iako je bilo kršenja javnog reda i mira tokom proteklih dana u Tešnjaru, ipak nisu izricali prekršajne prijave i dodaju da će to činiti samo u izuzetnim slučajevima.

„Prekršaja je bilo, ali se maksimalno trudimo da za vreme trajanja Tešnjarskih večeri izađemo u susret i ljudima koji ovde obavljaju ugostiteljsku delatnost,  kao i onima koji ovde žive, da im obezbedimo minimalno uslova za rad i život. Trudimo se da neizričemo kazne, osim u slučajevima kada drugačije nije moguće, tu mislim na uriniranje na javnim površinama i na nivo buke koju se trudimo da svedemo na minimum’’, kaže Siniša Đurić, načelnik Odeljenja komunalne policije.

Siniša Đurić

Siniša Đurić (Foto: Đorđe Đoković)

Đurić podseća da je buka karakteristična za ovaj deo grada i u vreme kada su ugostiteljski objekti zatvoreni, ali je kako kaže nivo buke u toku Tešnjarskih večeri povećan.

„U onim objektima gde je buka bila iznad dozvoljene, nakon našeg upozorenja je smanjena. Nismo se odlučili za izricanje kazni zbog toga što su svi u Tešnjaru poštovali dogovor postignut pred početak manifestacije. Dogovoreno je da radno vreme ugostiteljskih objekata u vreme trajanja Tešnjarskih večeri bude produženo kao u vreme vikenda, što je urađeno na štetu građana, koji žive u staroj čaršiji, ali imamo njihovo razumevanje i oni nisu imali značajnih primedbi proteklih dana’’, kaže Đurić.

Svake večeri u Tešnjaru dežura četiri komunalna policajca dok su dvojica uvek prisutna na koncertima koji se održavaju na Keju kraj Kolubare.

 

Prve dane ovogodišnje manifestacije obeležilo je i divljanje huligana. Nepoznate osobe pokidale su rasvetu sa jednog od mostova na Kolubari, a  načelnik komunalne policije kaže da su upoznati sa ovim događajem ali da nisu na licu mesta zatekli počinioce. Ocenjuje da je ponašanje ovih osoba neodgovorno prema gradu i građanima i dodaje  da je rasveta popravljena.

 

Ove godine organizatori Tešnjarskih večeri poučeni prošlogodišnjim iskustvom odlučili su da ne postavljavlaju pokretne toalete u Tešnjaru. Kako saznajemo, takva odluka je doneta zbog toga što su prošle godine postavljena dva pokretna toaleta, ali ona nisu korišćena, a njihovo iznajmljivanje je koštalo po 50 evra ili 1.000 evra za deset dana.

Kako nam je rečeno dva pokretna toaleta su postavljena u ulice Kneza Joivce i Grbovićevoj. Međutim, ovi toaleti, iako su bili postavljeni na raskrsnicama ove dve ulice sa Birčaninovom, nisu korišćeni jer niko od posetilaca, za sve vreme trajanja manifestacije, u njih nije ušao. Iz tog razloga organizatori su ove godine odlučili odustanu od iznajmljivanja pokretnih toaleta, jer je to, kako kažu, samo bacanje para.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktuelno

Saop[tenje Pre 1 dan 2 sati

Voda u Kamenici je za piće

JKP Vodovod obaveštava korisnike koji se snabdevaju sa vodovoda Valjevska Kamenica da je voda u distributivnoj mreži za piće i da po svim parametrima odgovara Pravilniku o higijenskoj ispravnosti...  · 1 komentar

 (foto: )
Bez kraja Pre 22 sati 43 minuta

Neka se vrši pravda, a svet neka propada! Nekad bilo...

Ničeg novog pod kapom nebeskom, nema svrhe lamentirati nad "ludnicom" ili "euforijom", zvanom "Katar!". Viđana je uvek u vreme svetskih i evropskih prvenstava u fudbalu. Nešto manjih u sportovima,...