Istraživačka kuća (foto: Mateja Manojlović)
Istraživačka kuća (foto: Mateja Manojlović)
09.08.2016, 08:23

Istraživački matine

č: | fb:

Društvo istraživača „Vladimir Mandić Manda“, u okviru jubilarnih tridesetih Tešnjarskih večeri, organizovalo je Istraživački matine u svojim prostorijama u Istraživačkoj kući.

Istraživački matine je manifestacija koja je okupila različite i sve generacije istraživača i približila jedinstven istraživački duh svim posetiocima koji nisu istraživači. U okviru popodnevnog druženja prikazana je izložba fotografija koja na zanimljiv način oslikava hronologiju Društva od osnivanja 1969. godine pa sve do današnjih dana.

 

Pored ove izložbe Astronomska, Grupa za društvene nauke i Grupa za ishranu u prirodi oganizovale su program od probranih tematskih aktivnosti sa svog polja delovanja, te su posetioci mogli da probaju čajeve i peciva koje su članovi Grupe za ishranu pripremili od bilja koje su sakupljali na terenu u prethodnom periodu, gledaju kroz teleskop ili učestvuju u kvizu čija se pitanja odnose na Istraživače, Valjevo i zanimljivosti iz oblasti društvenih nauka.

Istraživačka kuća

Istraživačka kuća (Foto: Mateja Manojlović)

 

Ovim je Društvo istraživača nastavilo svoju tradiciju učešća na Tešnjarskim večerima i još jednom pokazalo da i mladi ljudi u Valjevu mogu da učestvuju u organizaciji kulturnog programa. Aktivnosti Društva se nastavljaju u sredu 10. avgusta odlaskom na zajedničku akciju u Donji Taor gde će deset dana boraviti članovi više gurpa i baviti se multidisciplinarnim programom, predviđenim za razmenu iskustava i poboljšavanjem rada među grupama.

 

Istraživači neprestano pokazuju građanima da je uz mnogo volje i malo muke sve moguće i da nam granice ne postavlja niko drugi, do mi sami. Ova omladinska organizacija koja propagira aktivizam i popularizaciju nauke nastoji da pored ovih ciljeva ostvari i edukaciju svojih članova i bavi se, za osamostaljivanje, korisnim stvarima, a obojeno nezaboravnim i za istraživače jedinstvenim druženjem i sklapanjem večnih prijateljstava. Istraživači već 47 godina demantuju nemogućnost i trude se da svetu pokažu dokle ga može dovesti snaga volje, volonterizma i duha radoznalosti.  

Aktuelno

Gradsko veće (arhiva) (foto: )
Na današnjoj sednici Pre 10 sati 40 minuta

Gradsko veće o prvom rebalansu i zaduživanju Grada

Članovi Gradskog veća će na današnjoj sednici razmatrati predlog prvog rebalansa budžeta Valjeva za 2023. godinu, kao i predlog Odluke o javnom zaduživanju Grada. Na dnevnom redu 30 tačaka.

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 3 sati 45 minuta

POKS o problemima vodosnabdevanja jednog dela Pričevića

"Sramno je to da u 21. veku sela nemaju vodu, naročito sela poput Pričevića, koja su oko 10 kilometara udaljena od centra grada. Naročito, što je taj problem nastao prilikom poplava i gde je šteta...

Europrom u Jasenici (foto: Europrom)
PR Pre 10 sati 41 minuta

Otvoren "Europrom" objekat u Jasenici

Valjevska kompanija "Europrom" otvorila je još jednu "ljubičastu trgovinu", ovaj put minimarket u Jasenici, površine od oko 260 kvadrata. Dobra lokacija i prostran parking dodatne su prednosti...