IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
01.07.2014, 14:40

Letnji kampovi u Petnici

č: | fb:

U Istraživačkoj stanici Petnica u toku je ciklus letnjih kampova koji traju od 10 do 15 dana. Prvi na programu je letnji kamp matematike.Cilj letnjih kampova je savladavanje metodologije istraživanja kroz samostalni rad na konkretnim problemima (ogledi, eksperimenti, terenska istraživanja), saopšteno je iz Petnice.U naredna dva meseca, srednjoškolci, polaznici petničkih obrazovnih programa koji su već prošli jedan godišnji ciklus seminara u oblasti za koju su se opredelili (tzv. stari polaznici), pristupaju izradi samostalnih naučnoistraživačkih radova.

Za samostalni istraživački rad polaznici su se dugo i ozbiljno pripremali kroz teorijske, metodološke i vežbovne seminare tokom cele prošle i ove godine i dočekali da sada, za vreme letnjih seminara, svoje zamisli pretoče u konkretne rezultate. Teme za naučnoistraživačke projekte predlažu sami polaznici. U prethodnom periodu o tim predlozima je detaljno diskutovano, razmatrana opravdanost i mogućnost realizacije, potrebna oprema, pribor, potrebni materijal.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 11 sati 39 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 14 sati 28 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.