Slaven Batočanin (foto: Đorđe Đoković)
Slaven Batočanin (foto: Đorđe Đoković)
01.09.2016, 06:45

Zbog stava na FB nije više potpredsednik valjevskog SDPS

č: | fb:

Nakon što je na svom Facebook profilu napisao "u ponedeljak odluka da li će festivala biti. U gradu sve ludak do ludaka", Slavan Batočanin je smenjen sa mesta potpredsednika GrO SDPS-a. 

 

Zvanično obrazloženje, koje je usledilo nakon sednice Gradskog odbora, jeste da je „smenjen zbog partijske nediscipline“, međutim Batočanin tvrdi da je reč o samovolji i torturi koordinatora SDPS-a za Podrinjsko-Kolubarski region Dobrosava Marića iz Loznice, i zabrani da pojedinac ima svoje mišljenje. Batočanin objašnjava razloge zbog čega je na svom FB profilu napisao "spornu" rečenicu.

"Pošto se primiče Festival duvan čvaraka pokušavao sam nekoliko dana da dođem do gradonačelnika da se dogovorimo oko organizacije, tačnije da odredi Organizacioni odbor festivala kako bi počeli sa pripremom. Međutim gradonačelnik nije imao vremena da me primi, prvo je bio na odmoru, a onda me je deset dana izbegavao, a bilo mi je potrebno samo tri minuta za dogovor. Iznerviran takvim odnosom, ne prema meni, nego prema festivalu, ja sam na pitanje, koje mi je neko postavio preko FB, kada će biti Festival duvan čvaraka, odgovorio da će odluka biti u ponedeljak i dodao da je u gradu sve ludak do ludaka. I to je bio razlog za moju smenu, hitno je sazvan Gradski odbor, na sednici je bilo 16 od 30 članova i po kratkom postupku sam razrešen funkcije potpredsednika Gradskog odbora SDPS-a", kaže Batočanin.

 

Batočanin ponavlja da je na društvenoj mreži izrazio svoj lični, a ne stav partije. Naglašava da je SDPS „dobra partija, u njoj su dobri ljudi, verovao sam, a verujem i danas Rasimu Ljajiću, ali tortura jednog čoveka, koji se ponaša kao šef ili mafijaš, je nepodnošljiva!“

"Nikome u partiji ne dozvoljava da iskaže stav, zabranjeno nam je da gostujemo na TV i da dajemo izjave za medije. Ne smemo ništa da kažemo dok njega ne pitamo i dok od njega ne dobijemo dozvolu. Pre nego što sam smenjen, poslao mi je poruku u kojoj od mene zahteva da podnesem ostavku na mesto potpredsednika valjevskog SDPS-a, ali i na mesto predsednika Upravnog odbora Turističke organizacije Valjevo, na koje me je, kako je napisao, ’preko stranke progurao’. Možda me je on ’progurao’, ali je mene Skupština grada imenovala na mesto predsednika UO", kaže Batočanin i dodaje da je odbio taj ultimatum, nako čega je održana sednica GrO SDPS na kojoj je razrešen partijske funkcije i isključen iz Glavnog odbora. 

 

Da se koordinator  SDPS-a za Podrinjsko-Kolubarski region Dobrosav Marić iz Loznice ponaša kao šef novinari su imali priliku da se uvere na jednoj konferenciji za novinara na kojoj Marić nije dozvolio predsednici valjevskog SDPS-a Dragani Terzić da odgovori na pitanje sa namerom da to on učini umesto nje, jer „on bolje zna!“

 

Festival duvan čvaraka biće održan

 

Odgovarajući na pitanje novinara da li će se smena sa mesta potpredsednika SDPS-a, koja je koalicioni partner SNS i na vlasti je u Valjevu, odraziti na njegovo učešće u organizaciji Festivala duvan čvaraka, Batočanin odgovara da neće s obzirom na to da ima ugovor sa Gradom (o ustupanju dela pod naslovom "Festival duvan čvaraka" gradu Valjevu, koje je Batočanin deponovao i evidentirao kao autorsko delo), a osim toga festival je stalna gradska manifestacija za koju je iz budžeta opredeljeno milion dinara.

"Žao mi je što neće trajati dva dana, kao što smo najavili, jer je do početka ostalo manje od mesec dana, što je nedovoljno vremena da se napravi kvalitetan program", navodi idejni tvorac "čvarkijade", koga u Valjevu već godinama zovu "Kralj duvan čvaraka".

Dodaje da još uvek nije dobio zvaničan poziv za dogovor ili za sastanak organizacionog odbora Festivala duvan čvaraka. "Sreo me je član Gradskog veća Andra Savčić i obavestio me je da je njega gradonačelnik ovlastio da se bavi festivalom, ali mi reče da neće biti slobodan do petka", kaže Slavan Batočanin. 

 

Umesto da Grad, koji izdvaja milion dinara za festival, „juri“ Batočanina da se manifestacija uspešno organizuje, Batočanin „juri“ Grad, ali, izgleda, uzalud... Nije jasno zbog čega se Grad tako nemarno i nezainteresovano odnosi prema Festivalu duvan čvaraka koji je prošle godine okupio, prema rečima organizatora, preko 10.000 posetilaca.

 

Festival duvan čvaraka

Festival duvan čvaraka (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 23 sati 11 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 20 sati 21 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara