Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
01.07.2014, 20:57

Dve sednice Gradske skupštine

č: | fb:

U Valjevu će se odbornici Gradske skupštine sastati dva puta u tri dana - prvi put sutra, a drugi put u petak. Uz prvi rebalans gradskog budžeta za 2014. na dnevnom redu naći će se i Pravilnik o sufinansiranju medija, koji je oboren na Ustavnom sudu Srbije posle zahteva bivše urednice Radio Patka, Darije Ranković, kao i izveštaji o radu gradskih javnih preduzeća i ustanova u 2013. godini.

Za sutra su članovi Udruženja građana "Dosta, bre!" najavili postavljanje prazne stolice gradskog ombudsmana koji nikada nije postavljen. Ispred zgrade Gradske skupštine stolica  će biti postavljena u 9.30 sati.

"Neka se sapliću o praznu stolicu, neka je izdaleka zaobilaze. Neka se prave da je ne vide! Neka je hapse i kažnjavaju!", kad ih "nije briga šta piše u zakonima i statutu Grada Valjeva", stoji u saopštenju tog udruženja dostavljenog Kolubarskim.rs.

Za sutra u podne, kao i za petak u isto vreme, protest pred Gradskom skupštinom najavljuju i pripadnici "Istinoljublja", koje predvodi raščinjeni monah SPS, Antonije (Dragan Davidović).

"Za Gračanicu i izvore" bore se mesecima ti građani smatrajući da je nepotrebna izgradnja hidrosistema "Rovni" sa branom, na reci Jablanici, na oko 15 kilometara od Valjeva.

Oni, kako su saopštili, nastoje da "spreče iseljavanje monaha i rušenje groblja i manastirskih konaka" u Gračanici, crkve Svetih arhangela iz 15. veka, koja treba da bude potpopljena punjenjem akumulacije "Rovni". Taj posao, kako tvrde, uskoro treba da počne u organizaciji JP "Kolubara", koje vodi investiciju, a u izvođenju radnika beogradske "Hidrotehnike" i lokalnih "SPS firmi".

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 15 sati 7 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 12 sati 17 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 15 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara