Skupština (foto: Đorđe Đoković)
Skupština (foto: Đorđe Đoković)
02.07.2014, 10:14

Pomoć za Rebelj

č: | fb:

Posle gotovo sat i po odbornici Gradske skupštine usvojili su, bez izmena, predloženi dnevni red današnje sednice. Među njima i tačku o pravilniku po kojem će se ubuduće sufinansirati programi medijske podrške. Sednici ne prisustvuje gradonačelnik Stanko Terzić.

Odbornici su se odrekli po 500 dinara svojih dnevnica za kupovinu ulaznica za humanitarni koncert „Nevernih beba“, dok predlog da se po 500 dinara svojih zarada odreknu zaposleni u Gradskim upravama, kao i funkcioneri i druga imenovana i postavljena lica nije prihvaćen zbog toga što je nezakonit.

Đorđe Aleksić

Đorđe Aleksić (Foto: Đorđe Đoković)

Predstavnik neformalnog udruženja „Prijatelji Rebelja“ Đorđe Aleksić se obratio odbornicima i rekao da je njihov cilj da se pomogne meštanima tog sela „da što pre dođu do kuća i puteva, da se planina sanira, da se dignu malinjaci i kupinjaci, vrate stada“. Kazao je da su prvi utisci Rebeljaca nakon klizišta koje je porušilo mnoge kuće bilo da odatle treba da se isele, ali kada se situacija smirila shvatili su da tu ipak mogu ostati. „Meštani su sami odredili lokacije gde bi se kuće mogle napraviti, a za izgradnju puta predložili su staru trasu koja svojevremeno nije ostvarena, pa bi stručnjaci što pre trebalo da dođu i odluče šta se može uraditi“, rekao je Aleksić.

Odbornicima su se pored Prijatelja Rebelja, obratili predstavnici Saveza invalida rada i Saveta potrošača, pa je, posle primedbi odbornika Dragana Mojsilovića kako je to „gubljenje vremena“, na predlog odbornika Milorada Ilića, odlučeno da ubuduće predstavnici građana mogu govoriti pošto se iscrpi dnevni red.

Predrag Bleki Savić

Predrag Bleki Savić (Foto: Đorđe Đoković)

Pred početak sednice, Udruženje građana „Dosta, bre!“ donelo je pred gradsku kuću stolicu za ombudsmana kojeg nema. Obična drvena stolica sa naslonom uz natpis „Za veću stolicu nema mesta u gradskoj kućici“!

Protest priperema i „Istinoljublje“, koje se protivi izgradnji brane i hidrosistema „Rovni“ i potapanju manastira Gračanica. Njima predsednica Slavica Pantelić Cupać nije dozvolila da se obrate odbornicima zbog gotovo preteće rečenice na kraju pismenog zahteva „...čekamo vas napolju“.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 46 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 47 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 19 sati 40 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara